Плейоф полуфинали епизод 2

Плейоф полуфинали епизод 2


Сериозна битка, обрати и  драматични моменти, това наблюдаваха любителите на волейбола в полуфиналните двубой от родната супер лига.

ПЕРНИК (БЪЛГАРИЯ)
2-3
ЦСКА
НЕФТОХИМИК
Score
25 - 23
23 - 25
26 - 24
16 - 25
18 - 20
108 - 117

Фразата която се повтаряше след първата среща беше,че мач с мач не си прилича ,и тези изказвания се потвърдиха на 100% във втория сблъсък между двата отбора. Коренно различно поведение от страна на ЦСКА като желание за изява, от другата страна  на мрежата се забеляза известно подценяване в редиците на Нефтохимик. Състезателите на Петър Дочев бяха поставени под напрежение, което беше предпоставка за много по оспорван мач в сравнение с първата среща. ЦСКА търсеха победата бяха много близко до изравняване на серията , повеждаха в резултата на два пъти след което позволяваха на противника да се връща в мача, за да се стигне до петата решителна част в която се стигна до истинска драма. Нефтохимик спаси 3 мач бола при резултат 14-11 за ЦСКА и в играта точка за точка изкараха по здрави нерви и в крайна сметка спечелиха гейма с 20-18 а с това и мача с 3-2. Сериозна преднина за Нефтохимик, 2-0 победи в серията отваря широко вратата  към финала имайки предвид ,че предстоят две срещи в Бургас. Най резултатен състезател за Нефтохимик Петър Христов завършил мача с 21 точки, В. Братоев добави 18 за победата на Нефтохимик. За ЦСКА , най резултатен  Шекерджиев 15 точки, К. Георгиев 13 точки.

МОНТАНА(БЪЛГАРИЯ)
3-2
МОНТАНА
ДОБРУДЖА07
Score
25 - 21
24 - 26
25 - 23
22 - 25
15 - 12
111 - 107

Поредна здрава битка , този път решена в пет части отново за домакините, които направиха сериозна крачка към финала, повеждайки с 2-0 в серията. За голямо съжаление на шампионите и в тази среща не са успели да материализират предимствата които са имали по време на срещата.   Чувствително предимство при атака след негативно посрещане 52% срещу 29% за Монтана. Леко предимство и при блокадата 13 срещу 10 за домакините, но тези предимства се обезсмислят когато подариш цял гейм на противника от грешки на сервис 24 на брой, а си реализирал едва 1 директна точка. Цената на грешките и моментите в които се допускат , в това отношение по опитния отбор на Монтана се е възползвал максимално. Най резултатни за Монтана Минчо Минчев и Златко Кьосев завършили мача с 16 точки. За Добруджа 07 Жулиен Георгиев 22 точки, Димитър Маринков е добавил 20точки но не достатъчни за победа. Монтана изпълни програма максимум при домакинското предимство, Добруджа ще трябва да се върне в серията  в следващите мачове в Добрич, ако иска да защитава титлата.

+ There are no comments

Add yours