Плейофи епизод 2 супер лига Сами М


Плейоф епизод 2

Напрежение, емоции, обрати, това е да играеш плейофи. И в тези мачове нямаше нищо протоколно, всеки отбор се бореше до последно да продължи по-нататък, но само за някои борбата продължава, за други се очертава дълга ваканция.

ЦСКА- Монтана 2-3 (0-2 в серията)

Очакваше се тежък и оспорван мач, в крайна сметка се получи. За разлика от първия мач, където имаше повече волейбол, в тази среща най-интересното се случи в последния гейм. Преди това отборите си размениха по два гейма с разлика в точките и малко стойностен волейбол. ЦСКА имаше възможност да  спечели този мач и да прати серията отново в Монтана, но не се възползва. В късия гейм до 15 точки водеше с 12-10, но в крайна сметка загуби  и това поражение слага край на сезона за червените. Причините са слабото посрещане през целия мач (инкасирани 15 директни точки), което лиши разпределителя Сеганов от възможността да организира ефективно атаката на своя отбор. Неубедителният в този мач Парапунов, в ролята на диагонал на разпределителя, за пореден път потвърди тезата, че без диагонал трудно може да спечелиш оспорван мач. За Монтана голямото предимство осигурило им участие в следващата фаза беше началния удар, по- малко допуснатите грешки и за кой ли път дългата резервна скамейка. Разполагат със състезатели, които могат да влязат от квадрата и да променят хода на събитията, за разлика от ЦСКА. За отбелязване е много успешната игра на Богданов, който има реализирани 19 точки като център и за най-резултатния в този мач Александров, завършил мача с директна точка от начален удар, с общо 22 точки.

Тетевен-Нефтохимик 1-3 (0-2 в серията)

Резонно без изненада, но с малко повече усилия Нефтохимик е взел своето от гостуването в Тетевен. Чиста победа, като в два  от геймовете се е играло точка за точка. Опитът на гостите е позволил да излязат сухи от този мач и да съхранят физическа и психическа енергия. В следващата фаза ще се срещнат с победителя от двойката Марек-Добруджа, които ще решат спора кой е по-добър, в трети мач. За Тетевен приказката в супер лигата за този сезон приключи и въпреки загубата оставането им в лигата след първия им сезон тук им дава право да  излязат в заслужена ваканция.

Марек–Добруджа 3-1 (1-1в серията)

Време за реванш оползотворено по най-добрия начин. Все пак не случайно в последните четири години са шампиони на България. Ударни два гейма с чувствителна разлика в точките са дали комфортна преднина в резултата. Превъзходство във всички компоненти от играта за Марек, като най-изразено е при атака след позитивно посрещане, 67% срещу 50% за Добруджа. Атаката в края на мрежата е функционирала добре в отбора на Дупница, която е една от причините за победата в този мач. Друга причина е началният удар, по-малко грешки (12), повече точки (8) от противника (15), грешки с 5 точки. Марек все още не е казал последната си дума, върна се в играта с тази победа и предстои трети решителен мач в Добрич. Въпреки че отново са демонстрирали ниво при играта на блокада с 11 точкови блокади, това не е било достатъчно за победа в този мач. Основните нападатели са проявили колебание в играта си, което е довело до крайния негативен резултат. Добруджа ще се опита пред собствена публика с победа да премине в следващия кръг.

Арда–Пирин 3-1 (2-0 в серията)

Да знаеш кога и как! Определено тази двойка от плейофите и по-скоро резултата от нея изненада всички. Арда от шеста позиция успя в два мача да елиминира третия в редовния сезон Пирин. Направи го по убедителния начин с превъзходство в ключов компонент от играта, атака след негативно посрещане, 55% срещу 22% за Пирин. Пореден силен мач за Байрев реализирал 27 точки в този мач. Изпуснали питомното в къщи за разложките волейболисти да гонят дивото в този мач се оказа непосилна задача, въпреки предимството при атака след позитивно посрещане 65% срещу 48% за Арда. Прекалено много грешки на начален удар в този мач, почти гейм (22), са лишили гостите от възможността да вкарат мача в тайбрек. За Пирин сезонът приключи, остават изводите и анализите, защо се стигна до такъв развой на събитията. А за Арда приказката продължава, отбор който никой него слага в сметките е много опасен и непредвидим, в следващата фаза техен противник ще бъде отборът на Монтана.

Най-интересното предстои!

+ There are no comments

Add yours