Пранди е силен ход на федерацията


Златният гейм с Тодор Христов  и Николай Иванов

Правилен ли е хода на федерацията с назначението на Силвано Пранди за треньор на националния отбор?

И в други мои интервюта съм казвал, че това е много силен ход от страна на федерацията с привличането на такъв опитен и авторитетен треньор. Отборът след периода на Пламен Константинов , имаше нужда от някаква промяна, и в лицето на Пранди ще а получи. Той каза, че с изключение на Матей Казийски , където знаем какъв е казуса  при него и е крайно време да приключи тази тема , няма друг състезател който да отклони покана. Смятам, че  е необходима една нова енергия, момчетата ще дойдат с ентусиазъм , заредени. Така като гледаме къде са позиционирани нашите състезатели, с изключение на Цветан Соколов , скоро време ще са приключили участията си в чужбина , където шампионатите са по-тежки. Изключваме България, и тук нещата може да се развият скоротечно ,никой не знае.  Ще имат време да си починат , чисто емоционално, физически. Когато се събере отбора в началото на май, заредени с нови емоции да тръгнат да преследват целите които са си поставили.

снимка: internet

Какво може да донесе турнира  NVL на отбора,  поява на нови имена , като Владимир Станков, Радо Парапунов?

При всички случаи, ще се търси нещо ново да се покаже в NVL , да се пробват някакви нови варианти и схеми на игра. От една страна ние сме длъжни да показваме най-доброто в лигата , ако искаме да се задържим в този елитен клуб. От друга страна, Пранди ,много точно каза, че в най- важните мачове които предстоят трябва да се отиде с биткаджии, доказали се във времето. Хора които са играли отговорни мачове, мисля , че той е наясно с кои хора ще атакува олимпийската квота. Що се отнася до лигата на нациите , там може по някакъв начин , да се прояви някаква експерименталност, някаква вариативност, но от един период нататък, мисля , че от предпоследния турнир до началото на квалификацията , нещата при него ще бъдат изчистени от към състава с който ще атакува олимпийска квота.

снимка:fivb.com

Постижима ли е целта пред отбора?

Реално погледнато , ако трябва да слагаме от едната страна плюсовете на Бразилия, и от груга страна нашите плюсове, няма да излезе сметката правилна. В един такъв мач , в една атмосфера , каквато силно се надявам да се създаде във Варна , и давайки всичко максимално от себе си на каквото си способни, в една среща абсолютно всичко е възможно. Емоции, психология, там вече и възможностите , колкото и да искаш да покажеш нещо , понякога има други фактори които ти пречат, това може да се окаже фатално за бразилците и голям плюс за нашите момчета. Аз лично смятам, че това е голяма възможност и при добро стечение на обстоятелства , малки дребни нюанси да наклонят везните в наша полза и отбора да се класира на олимпийските игри. От грандовете в световния волейбол , Италия, Русия, Бразилия, Полша , в исторически план ние играе успешно срещу Бразилия. За разлика от руснаците , където изпитваме затруднение от чисто физическо естество и се получава така, че ни мачкат.  С Бразилия ако трябва да върнем 10-12 мача назад, ние може да имаме повече загуби , но сме играли като равен с равен с тях. Показали сме добро ниво , което се пренася върху самочувствието на момчетата и срещу Бразилия играят по- освободено, това се вижда от страни.

снимка:fivb.com

+ There are no comments

Add yours