Preview playoffs 1/2 finals

Preview playoffs 1/2 finals


Какво да очакваме  от предстоящите мачове.

Нефтохимик- ЦСКА

Времето между двата мача е достатъчно за възстановяване на физическите сили.

Предимства и недостатъци-

За Нефтохимик –

Два предстоящи мача в Бургас. Нефтохимик води убедително в серията ,след като победи два пъти ЦСКА в София. Във важните моменти волейболистите на Николай Желязков са безкомпромисни, трудно губят геймове в които водят в резултата, успяват и да стопяват разлика, ако има такава. Индивидуални възможности, опит и психическа устойчивост , отново в графата плюсове за Нефтохимик . Единствения недостатък за Нефтохимик в предстоящата среща ще бъде отсъствието на Георги Братоев , ако това може да се отнесе към графата на недостатъците. В лицето на Любомир Агонцев , Нефтохимик разполага с разпределител на добро ниво с афинитет към играта с центровете. Минус в неговата игра е блокадата, което е логично имайки предвид невисокия му ръст.

снимка:vc. neftohimik

 

Ако ЦСКА иска да остане в борбата, и серията да продължи трябва:

да подобри значително посрещането на началния удар , от там ще се подобри организацията на игра. За да разчитат на успех армейците трябва да се категорични в атака и особено внимателни при разиграванията в края на геймовете. Да играе на границата на максималния риск на сервис , за да може да отдалечат посрещането от мрежата.  По този начин да се опрости играта с атака само в края на мрежата.Голям недостатък в играта на армейците е допускането на серия от точки на противника. Колеблива атака в края на геймовете и непредизвикани грешки в прости ситуации, са други компоненти със знак минус в тяхната игра. Ясно е ,че Нефтохимик е фаворит в серията , но и те проявяват колебание в играта си и това трябва да се използва, за да може серията да продължи.

Добруджа07- Хебър

Очакваше се Добруджа 07 да се противопостави по-сериозно на Хебър в първите полуфинални битки, изхождайки от двубоите от редовния сезон , разменени победи с 3-2 гейма. Очакванията са едно , реалността съвсем друго.

Хебър крачи сериозно към финала със сигурна и резултатна игра. Изпитаната схема на игра, сервис- блок продължава да дава резултат. Сериозно предимство е дългата пейка с която разполага Хебър. Опитни състезатели играли такъв тип мачове.

снимка: vc hebar

За Добруджа 07:

Появилите се новини за здравословни проблеми в редиците на Добруджа 07 , можем да ги приемем за сериозен аргумент , който не е позволил на  волейболистите на Пламен Христов да дадат най –доброто от себе си при гостуването в Пазарджик. В собствената зала „ Добротица“ домакините трябва да издържат на посрещане , ако успеят шансове за продължаване на серията съществуват. Два взаимно свързани елемента сервис и блокада, ( в първите два мача имат реализирани само три точки от серивис и 8 блокади за шест гейма)  на тези два елемента Добруджа 07 има резерви и ако съумее да ги разгърне, е твърде вероятно серията да се удължи. Недостатък при Добруджа 07 е късата скамейка, но това е проблем при  повечето отбори в суперлигата.

Препоръка към лигата – Хубаво би било мачовете в плейофната фаза след ¼ финал, да се направят така , че да има поне ден почивка между отделните мачове. Аргументите за това  са:  състезателите изморени физически и смачкани психически е трудно да покажат най доброто на което са способни ,понякога и по – малко от 24 часа от предходния мач. Нивото на игра пада , а от това няма интерес никой, нито отборите, нито спонсорите, нито публиката.

+ There are no comments

Add yours