Регион “Добруджа” ще селектира таланти на камп в Кранево.

Регион “Добруджа” ще селектира таланти на камп в Кранево.


Камп за талантливи състезатели ще се проведе тази седмица край морето. Той ще е насочен към момчета и момичета, родени 2009 г. и 2010 г. от регион “Добруджа”. Лагерът ще е в рамките на три дни (22-24 март), а локацията е село Кранево.

 

Решението за провеждане на кампа бе взето на 7-и януари по време на регионалното събрание в град Шумен, където волейболните клубове се обединиха около идеята за селектиране на разширени сборни отбори на регион “Добруджа” за подрастващи в двата пола. Изборът на дата бе съобразен със зоналните турнири и предстоящите квалификации на държавните първенства от календара на Българска федерация волейбол за сезон 2023/2024.

 

В предстоящото събитие ще участват 10 клуба от региона, които излъчиха 86 талантливи състезатели – 42 момичета и 44 момчета. Те ще тренират под ръководството на шестима треньори, утвърдили се през годините в работата с подрастващи. Селекцията на момчетата под 16 г. ще бъде поверена на трима специалисти: Дияна Дянова (Черно море, Варна), Пламен Великов (Добруджа 07, Добрич) и Пламен Николов (Перун, Варна). А момичетата ще бъдат ръководени от: Александър Тодоров (Любо Ганев-Авто свят, Русе), Нели Маринова-Нешич (Добруджа 07, Добрич) и Людмила Любенова (ЙЕБ Шумен 05, Шумен).

 

В програмата на кампа са планирани две тренировки (петък и събота) в спортната зала на “Аквалайф”, като състезателите ще бъдат разделени на три групи (по пол), а към всяка от тях ще бъде ангажиран един от треньорите. В събота и неделя ще се проведе и турнир. Талантите ще бъдат разделени на четири отбора и ще играят по системата “всеки срещу всеки”. Победителят ще се решава в два от три гейма. Награждаването и официалното закриване на събитието е планирано за 24 март (неделя) от 11:30 ч.

 

Българска федерация волейбол подкрепя проекта на клубовете от регион “Добруджа”. Председателят на комисията за Детско-юношески волейбол Евгени Иванов и координаторът на националните отбори Николай Иванов ще присъстват на събитието. Те ще вземат участие, както в тренировъчния процес, така и планирана среща с ръководители и треньори от региона.

 

Целите на проекта са подобряване на тактико-техническата подготовка и игрова практика на състезателите, повишаване на мотивацията и нови възможности за изява на подрастващите, придобиване на визия у треньорите за качествата на състезателите и проследяване на тяхното развитие в бъдеще, сформиране на сборни отбори в двата пола, които да участват през годината в турнири под егидата на БФВ и други.

https://bvf.bg/news/item/8697-klubovete-ot-region-dobrudzha-shte-selektirat-talanti-s-kamp-v-kranevo.html

Categories

+ There are no comments

Add yours