Ролята на аутсайдер е плюс


Г-н Иванов, колко подготвен е мъжкият тим за предстоящата квалификация на базата на контролите с Египет?

Противникът в проверката не е мерило. Хубаво е, че нашите момчета са се прибрали здрави от своите клубове. Освен това играят редовно в първенствата, при това на високо ниво. Плюс за нас ще е, че имаме ден повече преди старта на мачовете за аклиматизация и нагласа. Освен това ще видят два от съперниците- Франция и Сърбия. Всички отбори играха преди 3-4 месеца на европейското първенство, но сега ще има нови състезатели.

снимка:cev.lu

България започва днес срещу Франция (БНТ3 17.50). Ще се отразят ли скандалите  в тима на „петлите“ на тяхната форма?

Техният селекционе Лоран Тили трябва да получи медал за храброст, защото вече повече от пет години успява да балансира сред тези остри характери. Имат вътрешни и здравословни проблеми. Няма да са същият тим от европейското първенство и от Лигата на нациите. Въпреки това от Нгапет може да се очаква неочакваното. Франция е препъни камък за нас. Стилът им е по-различен. Играят със спокойствие и техника. Възползват се от всяка възможност. Тяхната запазена марка е самоотвержената игра в защита. Ще е нужно много себераздаване.

снимка:cev.lu

Колко опасни са другите два съперника в групата Сърбия и Нидерландия?

Сърбите са с едни гърди пред останалите. Европейските шампиони са отлично окомплектовани. Имат самочувствие, а техните състезатели играят във водещи европейски клубове. За мен са основни фаворити за първото място. В сравнение с останалите противници, Холандия не са върхът на сладоледа. Големият им коз е Нимир Абдел-Азис. Ако се справим с него, ще е по-лесно.

снимка:cev.lu

От българският състав отпадна Георги Братоев. Той атакува Силвано Пранди след европейското първенство. Ще бъде ли по-спокойно на италианския треньор бе него?

Никога не е добре , когато един тим се лиши от опитен състезател. Сега основната тежест ще падне върху Георги Сеганов. Той ще има подкрепата на Добри Димитров, който се представя успешно в българското първенство.

снимка:fivb.com

Какви са шансовете на жените, които са в група с Холандия, Полша и Азербайджан?

Момичетата ще дадат максимума. Голяма част от тях играят в чужбина при по- сериозна конкуренция от българското първенство. Плюс за тях и на мъжете е, че влизат в турнира като аутсайдери. От втора позиция може да залъжем фаворитите. Основният проблем е, че недооценихме миналата година. Трябваше да се проведат разговори между състезатели, треньори и ръководство на федерациата. Жените бяха на две точки от класиране на олимпиадата. Ако отбора беше окомплектован по-отрано, можеха да останат в Лигата на нациите. При мъжете имаше колебание с пробване на дадени състезатели, а накрая играха други.

Оги Георгиев България Днес

+ There are no comments

Add yours