С колектив и себе раздаване целта е постижима!


Колко важно е доброто представяне на България за българския волейбол?

Според мен винаги едно добро представяне е важно за всеки спорт, особено за нашия спорт, където мога да кажа сме на едно много високо ниво. Един спорт, който много хора го гледат и се интересуват от него и се гордеят с българския волейбол. За мен е много важно, а и хората ще очакват добро представяне, ще има интерес. Доброто представяне е важно за българския волейбол.

снимка:bulgarian volleyball federation

Докъде може да стигне българският отбор, топ 6 постижима цел ли е?

От информацията, която имам и това, което се изнася по медиите, че отборът има доста здравословни проблеми, това по някакъв начин се отразява. Но все пак, мисля че като домакини, дори и с тези състезатели, които са в момента в отбора – опитни, всички играят в чужбина, може да се каже, че шестото място е постижимо дори и с отсъствието на важни играчи. Аз никога не съм подценявал и останалите, които не са били основни играчи, те са състезатели с много опит и кариера в чужбина. При една добра сработка, при един добър колектив, със себе раздаване на игрището и фактора домакинство, мисля че шестото място е постижимо.

снимка:fivb.com

В кои компоненти от играта българите изостават от водещите сили?

Лично това, което наблюдавах в мачовете от лигата на нациите, един от елементите, в който изоставахме беше сервиса. Когато той бе на ниво веднага си проличаваше, но тези моменти бяха рядкост. Според мен на този елемент доста изоставаме от другите отбори. Надявам се, да са го подобрили в подготовката. Друг компонент е самата организация вътре на игрището, тънките моменти, когато трябва да се направи някакво изкуство, да се покаже класа, при нас се губеше нишката. Това при силните отбори го нямаше и винаги успяваха да се организират, да усетят момента кога трябва да натиснат противника. При нас тази увереност се губеше като цяло. На блокада и в другите компоненти мисля, че сме на много добро ниво.

Вашият фаворит за спечелване на титлата и защо?

С оглед на това, което гледах на Лигата на нациите, моят фаворит е отборът на Русия. Руснаците показаха наистина сериозен волейбол, с връщането на някои основни играчи, веднага си пролича сигурността. За мен основният фаворит е Русия.

снимка:fivb.com

Световното първенство е междинен цикъл между две олимпиади, водещите сили са ясни, възможно ли е разместване на пластовете, изненади, както при футбола?

Много трудно според мен ще се получат изненади. Фаворити са Италия, Бразилия, Русия, САЩ, Франция и Полша. Това са отборите, които се отличават и много трудно някой би успял да пробие в тези няколко отбора. Във футбола е различно, Франция беше фаворит и спечели титлата, Хърватска също със състезателите, които имаше. Във волейбола няма да има разместване на пластовете.

Надявам се на добро представяне на българските волейболисти.

+ There are no comments

Add yours