„С волейбол на училище“ тръгна на турне

„С волейбол на училище“ тръгна на турне


Със старта на новата учебна година започва и вълнуващо събитие за българските ученици – „С волейбол на училище“ тръгна на турне! Мащабната кампания на Българската федерация по волейбол има цел да докаже, че образованието и спортът не са две отделни посоки в живота, могат да вървят ръка за ръка в израстването на нашите деца.

Ето и програмата с предстоящите събития по проекта „С волейбол на училище“:

19 септември – 3 ОУ „Христо Ботев“, Сандански

20 септември – 3 ОУ „Иван Вазов“, Берковица

27 септември – 119 СУ „Академик Михаил Арнаудов“, София

28 септември – ГПЧЕ „Симеон Радев“, Перник

29 септември – „Георги Батаклиев“, Пазарджик

3 октомври – СУ „Христо Ясенов“, Етрополе

5 октомври – СУРИЧЕ „Петър Берон“, Перник

6 октомври – ОУ „Христо Смирненски“, Радомир

7 октомври – 97 СУ „Братя Миладинови“, София

10 октомври – СУ „Св. Константин-Кирил Философ“, Русе

Проектът „С волейбол на училище“ търси възможности за запалване на интереса на българските деца към обичаната игра и най-успешния отборен спорт у нас. За волейболните клубове пък това ще бъде пътека за селекция и привличане на таланти с желание и подходящи физически данни.

Инициативата ще популяризира и развива волейбола сред подрастващите. Волейболната игра ще бъде представяна на учениците от професионални треньори от волейболните клубове. Ще бъдат провеждани открити уроци по волейбол с цел повишаване интереса към играта и откриване сред малките таланти в училище на бъдещите големи звезди на българския спорт.

Волейболните специалисти ще запознаят учителите по физическо възпитание и спорт с новите методики за ранно обучение и развитие на подрастващите.

Българската федерация по волейбол е част и от програмата на Европейската конфедерация по волейбол (CEV) School Volleyball. Училищата, които си партнират с БФВ и волейболните клубове за популяризиране и развитие на волейбола, ще получат волейболни топки и ленти за волейболни мрежи, с които играта на учениците да стане още по-голямо удоволствие. Освен откритите уроци, срещи с популярни волейболисти и посланици на инициативата, за ученици, родители и учители ще има още приятни изненади, свързани с волейбола.

Очаквайте ни и във вашето училище!

Categories

+ There are no comments

Add yours