С волейбол на училище !

С волейбол на училище !


Българска федерация по волейбол, Столична община и Регионално управление на образованието (РУО) София-град дават началото на мащабния проект „С волейбол на училище“ с официално събитие в столичното 81 СУ „Виктор Юго“, което ще стане и първото училище, включило се в инициативата. Официалният старт на проекта е на 26 май (четвъртък) от 13 часа в 81 СУ „Виктор Юго“ (София, „Младост 3“, ул. „Бъднина“ 3).

На събитието ще присъстват Любомир Ганев – президент на БФВ, Давид Давидов – вицепрезидент на БФВ, Мирослав Боршош – зам.-кмет на София по направление „Култура, образование, спорт и младежки дейности“, Елена Налбантова – директор на 81 СУ, Ваня Кастрева – началник на Регионално управление на образованието (РУО) София-град. Специална изненада за децата ще бъдат и актуални звезди на българския волейбол.

Лицензирани треньори ще проведат и открит урок с деца, съвместно с учители по физическо възпитание.

Със събитието в 81 СУ ще започне и кампанията за информираност на програмата, която ще завладее сърцата на българските ученици с първия звънец за новата учебна година.

Мащабната инициатива на Българската федерация по волейбол „С волейбол на училище“ търси възможности за запалване на интереса на българските деца към обичаната игра и най-успешния отборен спорт у нас. За волейболните клубове пък това ще бъде пътека за селекция и привличане на таланти с желание и подходящи физически данни.

Проектът „С волейбол на училище“ стартира в партньорство между Българската федерация по волейбол и Столична община и Регионално управление на образованието (РУО) София-град, с подкрепата на европейската волейболна централа CEV. След старта в столицата, той ще бъде развит и в други български градове, превръщайки се в национално явление, любимо на българските ученици.

Програмата цели да покаже, че волейболът и образованието могат да вървят ръка за ръка, като изграждат заедно личността на българските деца, превръщайки ги в гордост за родители, семейство и цялата нация.

Инициативата ще популяризира и развива волейбола сред подрастващите. Волейболната игра ще бъде представяна на учениците от професионални треньори от волейболните клубове. Ще бъдат провеждани открити уроци по волейбол с цел повишаване интереса към играта и откриване сред малките таланти в училище на бъдещите големи звезди на българския спорт.

Волейболните специалисти ще запознаят учителите по физическо възпитание и спорт с новите методики за ранно обучение и развитие на подрастващите.

На самите училища ще бъде предоставяно материално и техническо осигуряване, което да бъде на разположение на децата и техните учители по физическо възпитание.

Българската федерация по волейбол е част и от програмата на Европейската конфедерация по волейбол (CEV) School Volleyball. Училищата, които си партнират с БФВ и волейболните клубове за популяризиране и развитие на волейбола, ще получат волейболни топки и ленти за волейболни мрежи, с които играта на учениците да стане още по-голямо удоволствие. Освен откритите уроци, срещи с популярни волейболисти и посланици на инициативата, за ученици, родители и учители ще има още приятни изненади, свързани с волейбола.

Българската федерация по волейбол изказва специална благодарност към Столична община, съвместно с която стартира програмата „С волейбол на училище“. Организациите имат повече от успешно и дългогодишно партньорство. Програмата за обучение „Мини волейбол за столичните училища“, реализирана в партньорство от Столичната община и Българската федерация по волейбол и със съдействието на Регионално управление на образованието (РУО) София-град, е сред емблемите на спортна София – с активното участие на над 100 образователни институции и над 6000 обучени ученици между 3-и и 6-и клас. Успешното сътрудничество прераства и в общата мисия за популяризиране на волейбола сред всички възрастови групи с акцент върху образователните институции.

„С волейбол на училище“ – забавление, спорт, здраве, образование и личностно израстване. Новата голяма възможност за вашето дете!

https://bvf.bg/news/item/7390-golemiyat-start-na-proekta-s-voleibol-na-uchilishte-v-81-su-viktor-yugo-na-26-mai.html?fbclid=IwAR3aTMFhQ8vJeKYBhUsQEFMgRfi5YAzi4sHQzk1ooQ7mfUYyLQ7gsv5zvm8

+ There are no comments

Add yours