Седмичен обзор – най-интересното от изминалата седмица!

Седмичен обзор – най-интересното от изминалата седмица!


Нито ден без волейбол!

Изминалата седмица беше доста натоварена, с мачове на всякакво ниво и на всякакви възрасти.

Седмицата започна с контролите на  мъжкия национален отбор срещу  Словения. Това бяха последните проверки на отбора, преди началото на VNL.

снимка:start-photo.bg

И двете срещи ги загубихме, първата 1-3, втората с 0-3 гейма. Въпреки загубите се видяха хубави неща, видяха се не дотам добри неща, но трябва да го приемем, както се казва -грешки на растежа. За отбелязване е желанието демонстрирано от състезателите и подобрената комуникация, между треньор и състезатели. Николай Желязков имаше възможност в тези шест изиграни контролни срещи, да изчисти състава и хората на които ще разчита. Нивото в последните контроли беше доста високо, Словения се причислява към най-добрите отбори в света, словенците завършиха на четвърто място миналата година във VNL. От такъв калибър ще са отборите с които ще трябва да играем.

foto:start-photo.bg

Ясен е състава с който ще започнем участието си в лигата.

Състав:

Разпределители:Георги Сеганов  Добромир Димитров

Центрове: Светослав Гоцев Алекс Грозданов Николай Колев Стефан Чавдаров

Посрещачи: Мартин Атанасов  Александър Николов Аспарух Аспарухов Светослав Иванов Самуил Вълчинов

Диагонали: Радослав Парапунов Денис Карягин

Либеро: Мартин Иванов

foto:start-photo.bg

 

Женския национален отбор започна  участието си в Лигата на нациите.

Отборът записа една победа срещу Нидерландия с3-2, и претърпя три загуби с 3-0, срещу Сърбия, Турция и Тайланд. Колеблива игра с големи амплитуди, показаха българските волейболистки. Лоренцо Мичели търси печелившата формация, но все още не може да я намери за по продължително време.

foto:fivb.com

 

Юбилейния турнир „100 години волейбол в България“ за момчета до 15 години, бе спечелен от отбора на Левски. Добра проверка за всички участвали  отбори , дни преди държавните финали.

 

Марица спечели шампионската титла при момичетата до 17 години. На финала маричанки победиха Локомотив с 3-0 гейма и се окичиха със златните медали.

foto:ani koleva

+ There are no comments

Add yours