Полуфинали Епизод 2

Полуфинали Епизод 2


Победи за фаворитите!

Нефтохимик и Хебър  на крачка от  финала!

СОФИЯ(БЪЛГАРИЯ)
0-3
ЦСКА
НЕФТОХИМИК
Score
21 - 25
20 - 25
20 - 25
61 - 75

Два мача един след друг , сериозно изпитание за физическото и психическото състояние , най вече за загубилия отбор в първия двубой.

Видима умора и в двата отбора, темпото наподобяваше контрола преди началото на сезона, отколкото на полуфинална среща. За разлика от предишния двубой, където ЦСКА даде отпор на шампионите в тази среща  това не се случи. И в  трите гейма армейците играеха до 15-16 та точка , след което настъпваше срив в тяхната игра, което позволяваше на опитен отбор като Нефтохимик с лекота да приключва геймовете. Стара слабост на ЦСКА да допуска непредизвикани грешки в прости ситуации , до голяма степен предреши изхода от този двубой. Волейболистите на Сашо Попов изпитваха проблеми в атака , трудно правеха точки ,лесно губеха инициативата, с лекота подаряваха серия от точки на противника.  Слабостите в посрещане повлияха върху играта в центъра , едно от силните оръжия на червените през сезона. Към края на мача и физическите сили намаляха значително. Нефтохимик взе максимума от гостуването в София, две победи , които доближават отбора до пореден финал. В мач без много емоционален заряд, контролирайки случващото се на терена да си изкараш червен картон, дори и да си бил провокиран, не говори добре за психическата ти  устойчивост. Точно това направи Георги Братоев , в наглед безобидна ситуация се поддаде на емоциите си и по този начин  бе санкциониран с червен картон от главния съдия. Това наказание няма да му позволи да играе в седващия двубой. И без Братоев задачата която стои  пред ЦСКА  е много трудна за решаване.

снимка:volleycomment.bg

ПАЗАРДЖИК(БЪЛГАРИЯ)
3-0
ХЕБЪР
ДОБРУДЖА07
Score
25 - 19
25 - 15
25 - 19
75 - 53

Поредна класика от Хебър. Втора победа , програма максимум до момента. И в тази среща момчетата на Атанас Петров не са изневерили на себе си.Придържайки се към тактиката която им носи успех през този сезон, сервис-блок, (7 блокади и 7 точки от сервис за три гейма).При Добруджа07 тези стойности са твърде ниски , една точка от сервис и три блокади за целия мач. Твърде малко да разчитат на успех. Най –фрапиращата разлика между двата отбора е при атаката след защита , там превъзходството на Хебър с смазващо 47% срещу само 17 % за Добруджа. Хебър е на крачка от финала, Добруджа07 трябва да направи корекции в своята игра , ако иска да продължи до края. Предстоят две домакинства в Добрич,  дали серията ще приключи там, или ще има пети мач предстои да разберем.

снимка: vc hebar

 

 

+ There are no comments

Add yours