Полуфинали епизод 3 супер лига Сами М


Полуфинали епизод 3

Битката за финала продължава с пълна сила, много емоции,  напрежение и обрати. Отборите изоставащи в резултата се постараха максимално, за да останат в играта.

Арда –Монтана 3-1, в отделните части 25-23/23-25/28-26/25-21  (1-2 в серията).

Както се предполагаше, отборът на Арда излезе за този мач много мобилизиран, решен да продължи борбата за финал. Началото на мача беше повече от успешно за домакините, добра игра и комфортна преднина, стигнала до 6 точки разлика 17-11. Рано взетите почивки принудиха треньора на гостите Шопов да предприеме смени, за да промени ритъма на игра. Двойната смяна разпределител и диагонал, в лицето на Стоянов и Минчев, се оказа успешна, въпреки че загубиха гейма с две точки разлика 25-23. Игрово се върнаха  в мача. Във втория гейм Минчев продължи да играе на мястото на Стойков, с много усилия  гостите промениха традицията и спечелиха втория гейм, който обикновено губят в своите мачове. Третата част беше от решаващо значение за крайния изход на мача, след много изравнявания и игра точка за точка Арда спечели с 28-26. Много грешки на начален удар, колебливо посрещане и неубедителна атака на Монтана даде преднина на домакините. За тях беше от изключително важно значение положителния резултат от мача, в противен случай серията приключваше. Е съумяха да го направят със сърцата и самоотвержена игра в защита. Четвъртата част премина под контрола на домакините и само моментното опускане даде някакви надежди на Монтана за тайбрек, но те не се възползваха. Няколко акцента за отбелязване, двата отбора изпитват проблеми при посрещане на флот сервис, това естествено се отразява при организацията на атаката от двамата разпределители, които и в този мач ориентираха подаването към нападателите, когато те самите  бяха на първа линия. За втори пореден мач неубедително се представя капитана на домакините Нешев, който както разбрахме след мача има здравословни проблеми и въпреки тях дава всичко, на което е способен.  Отличната игра на Байрев в този мач, реализирал 25 точки само от атака. Хаотична и безидейна игра на гостите, които се представиха слабо и на блокада, 6 блокади за целия отбор. Подкрепяни от препълнената зала Арпезос домакините постигнаха много ценна победа с добра игра, която им дава самочувствие и увереност, че в следващия мач отново могат  да спечелят, за да изравнят серията. Продължават да играят много успешно като домакини, което е още една предпоставка за пети решителен мач. За Монтана остава още един шанс да приключат серията в Кърджали, ако не успеят ще трябва да го направят пред собствена публика  в последния мач от серията. Най-интересното предстои!

Добруджа – Нефтохимик 2-3, в отделните части  23-25/20-25/25-15/25-22/17-19/ (1-2 в серията)

Драмата продължава с пълна сила. И двата отбора са се запътили към финала по най-трудния и възможен път, път който коства на двамата треньори много нервни окончания. Опрени до стената волейболистите на Дочев са загатнали за потенциал и възможности. Пропуснали питомното в къщи сега трябва да гонят дивото, само победа в този мач ги оставяше в борбата за финал. Въпреки предимството в някои от компонентите, като атака след  позитивно посрещане, 56% срещу 52% и атака след негативно посрещане, 53% срещу 42% за Нефтохимик, отборът на Добруджа не успя да приключи серията поради грешки на основни елементи. Например началният удар, където са допуснали 21 грешки в собствената си зала, където провеждат тренировки всеки ден. Колебливи действия имаше и в играта на Манчев, но трябва да се отчете и фактът, че посрещането на началния удар беше проблемно за домакините, само 19% перфектно посрещане, което  от своя страна  ограничаваше възможността за творчество в неговата игра. Основният нападател в отбора на домакините Чернокожев също не беше на познатото ниво, имаше колебания и в неговата игра, което принуди треньора Живков да търси промяна с пускането на Георгиев. Промяната в този мач за Нафтата се дължи на успешната игра на крайните нападатели – Генов 21 точки, Пенев 15 точки  и най-вече на основния диагонал Христов, който е реализирал 20 точки за своя отбор. Този мач е показателен и от гледна точка на грешките и тяхната цена, когато се допускат и каква тежест имат върху крайния резултат. В следващия мач напрежението ще бъде в полето на Добруджа, поради младостта на отбора и това че играят в къщи, което е много задължаващо пред публиката, която на всеки домакински мач препълва зала Добротица.

Определено предстоят много интересни и непредсказуеми двубои!

+ There are no comments

Add yours