Силвано Пранди: Ще се борим с най-силните!

Силвано Пранди: Ще се борим с най-силните!


Силвано Пранди, националният треньор на мъжкия национален отбор на България, даде интервю за официалния сайт на БФВолейбол ден преди заминаването на приятелски турнир в Словения.

– Дни преди старта във Волейболната лига на нациите каква е атмосферата в отбора?

– Няма отбор, който не иска да участва в това състезание. То е едно от най-добрите в света. Тук идват най-силните отбори с най-силните играчи. Много сме въодушевени, че отново ще се състезаваме. Нека видим какво ни е нивото. Работим здраво да бъдещето и целта е да де подобряваме. Интересно е. Ще видим къде сме и какво трябва да подобрим. От три седмици тренираме и нямаме никакви проблеми. Ще излезем с най-добрите ни състезатели. Единствено Тодор Скримов трябва да остане в България заради семейни проблеми. Всички останали са на линия и разчитам на тях.

– До колко отсъствието му ще се отрази?

– Не мисля, че ще се отрази. Имаме много други възможности.

– Ще разчитаме на изключително млади волейболисти. Ще окаже ли това влияние?

– Аз очаквам те да покажат, че са пораснали и да дадат най-доброто от себе си. Едно е да си силен в клубния тим, друго е в националния отбор. Под ръководството на Цветан Соколов могат да се учат и израстват.

 

IMGM1217

 

– Радослав Парапунов ще е втори диагонал, заедно с Цецо Соколов. Вашето мнение за младия шампион от колежанското първенство на САЩ?

– Парапунов е направил няколко тренировки с нас. Искам да се адаптира съм отбора. Сигурен съм, че ще покаже своите качества. В България трябва да намерим друг като Соколов. През последните три години изпробвах много различни варианти. Сега отново ще видя други състезатели. Гледаме най-добрите и им даваме шанс. Парапунов е един от хората, които ще получат възможност да покажат колко са добри.

– Тимът заминава за приятелски турнир в Словения с домакините и Сърбия. Достатъчни ли са тези контроли преди Лигата?

– Никога не е достатъчно, но е и единственото, което можем да практикуваме в момента. Това обаче не е проблем само на България, а и на всеки друг, който участва във Волейболната лига на нациите. Това е първото състезание и се готвим за него. На теория няма как да е достатъчно, но всъщност е. Най-важното е, че започваме отново да играем.

– Смятате ли, че участниците на олимпийските игри ще се хвърлят максимално в Лигата?

– Тези отбори използват Лигата на нациите, за да се подготвят за Токио. Бразилия, Аржентина, Франция, Русия, Полша – всички идват с най-добрите си волейболисти. И съм сигурен, че по никакъв начин няма да се пазят.

 

MGM1054

– Внася ли успокоение факта, че няма да има изпадащи?

– За нашия отбор най-важното е, че ще участваме в голямо състезание и ще се срещнем срещу най-добрите в света. Безценна е тази ситуация. От нея можем само да се подобрим. Всеки млад волейболист, който живее един месец с другите, ще натрупа увереност и желание да се надскочи.

– Какви са амбициите ви за класиране?

– Амбицията е да се състезаваме. Да сме на едно ниво с останалите. В турнира ще участват 6-7 от най-силните отбори в света. Трябва да се сборим с тях. До къде ще стигнем ще видим.

https://bvf.bg/news/item/6714-silvano-prandi-trenyoora?fbclid=IwAR3tKrC5s62mXe6Kh-ForQCVHio4SDRaJqp-nKouBe9qTAnfz7J6WzknaH0

+ There are no comments

Add yours