Спортните права при подрастващите!

Спортните права при подрастващите!


Спортът е динамична среда, много професионални  състезатели и треньори сменят клубната си принадлежност в преследване на по-добри условия. Тази тенденция се забелязва и при подрастващите спортисти. Малки деца между 13 и 15 години сменят клубната си принадлежност.

Как става това?

Деликатна тема за която малко се говори , докато не се стигне до конфликти.

Картотека на деца се прави от най- ранна детска възраст , за да могат да участват в състезания. Картотеката , която дава спортните права на един клуб върху съответното дете, се прави на 14 годишна възраст. Това се прави със знанието и съгласието на родителите, защото децата до 18 годишна възраст нямат право да подписват никакви документи. Много се спекулира с темата. От една страна родителите, без да са информирани с основание коментират , че клубовете ги изнудват за пари. От друга страна , някои клубовете  недобронамерено не информират родителите какво следва, при подписване на картотека на 13 годишна възраст и  преминаване в друг клуб. Излизат с номера , че просто трябва да се подпишат едни документи , с които да участват в състезания. След година –две , когато се стига до преминаване в друг клуб по една или друга причина  , се стига до неприятни ситуации.

Всеки има своята истина.

Препоръки към родителите-

Не подписвайте на сляпо документи предоставени от клубовете, искайте обяснения!

Препоръки към клубовете-

Бъдете коректни! Създавайте най- добрите условия на които сте способни, за малкото деца които идват в залите. Обгрижвайте ги, учете ги, и ако наистина развиете техния талант , сте в пълното си право да искате овъзмездяване на вашият труд , ако детето иска да премине в друг клуб. Чакането да се роди самородния талант, без да се влага нищо в него като условия и внимание, и да се искат след време трансфери от него , е една от предпоставките за смяна клубната принадлежност при децата.

Още интересни теми може да чуете на :

➡️Soundcloud https://bit.ly/30HYuqF
➡️Spotify https://spoti.fi/2MAxDZW
➡️Anchor https://bit.ly/2Nwv4HW

+ There are no comments

Add yours