Срещу Сърбия нищо не се получаваше


Дългогодишният капитан на националния отбор и настоящ топкоментатор Николай Иванов има много точен поглед, когато става въпрос за волейбол. Той сподели за читателите на “България Днес” своето виждане за участието в Лигата на нациите след последния мач срещу Сърбия (0:3) и 12-ото място в крайното класиране.

 

Г-н Иванов, позитивното беше оставането в турнира, но какво мислите за играта на тима?

– Поставената цел беше изпълнена. Тя беше оставане. Тежко е да се коментира това, което видяхме в Пловдив. Момчетата със сигурност не са доволни от показаното. Има малко време до олимпийската квалификация, за да се изправят неточностите в поведението и отношението на волейболистите.

снимка:fivb.com

Ще стигнат ли тези 5 седмици до мачовете с Бразилия, Египет и Пуерто Рико?

– Може и да не стигнат. Част от основните играчи, на които ще се разчита за квалификацията, се включиха прекалено късно. Може би трябваше да направят още два уикенда преди този в Пловдив, за да навлязат и да се подобри синхронът.

снимка:fivb.com

Спечелихме първия мач със САЩ, но след това бяхме разбити от Иран и Сърбия. Селекционерът Силвано Пранди изглеждаше отчаян на моменти в последния мач.

– Трудно е в такава ситуация, защото нищо не се получаваше. Имаме неточности във всички ключови елементи. България играе много трудно няколко последователни мача с едно и също настроение. Амлитудите са огромен проблем. Сега всички са се вторачили в мача с Бразилия, но квалификацията отново е в три срещи. Те са една след друга. Вижда се как след 20-ата точка не се вземат правилни решения. Технически много трудно може нещо да се подобри. По-скоро в ментално отношение. Ако там настъпи промяна, чак тогава е възможно да правим технически корекции.

Оги Георгиев

+ There are no comments

Add yours