Супер лига 2018- 2019 11 кръг

Супер лига 2018- 2019 11 кръг


Сериозни битки като за последно през тази година. Предколедни изненади.  Важни двубои, резултатите от които   дадоха много отговори за моментното състоянието , амбициите и възможностите на отборите. С този кръг приключва първата част от първенството и може да се направи кратък анализ на това което се случи до момента.

СОФИЯ(БЪЛГАРИЯ)
3-0
ЦСКА
ХЕБЪР
Score
25 - 20
25 - 15
30 - 28
80 - 63

Както се очакваше, заявилият сериозни амбиции отбор на Хебър изигра първата част без сериозни проблеми, докато не си намери майстора в лицето на ЦСКА. Победната им серия бе прекъсната именно от армейците.  Чиста победа и първо място в класирането.Симбиозата в червено все още работи, ветерани и млади надежди намират изход от трудните ситуации и съвсем заслужено са лидери в класирането. Малко очаквано за мнозина , но съвсем закономерно ЦСКА оглавява класирането с допусната  само една загуба от Добруджа 07 във втория кръг.

ВАРНА (БЪЛГАРИЯ)
2-3
ЧЕРНО МОРЕ
ДОБРУДЖА07
Score
24 - 26
25 - 19
20 - 25
25 - 19
11 - 15
105 - 104

Добруджа спечели трудно във Варна и затвърди доброто си представяне през първата част от шампионата. Изпитваха известни проблеми от селекционно ниво, но добрата организация в клуба им помогна да се справят с трудностите. Отборът търпи развитие, с привличането на още един класен нападател предпоставките за атакуване на медали от първенството се увеличават. Черно море ще се бори със зъби и нокти да остане в групата, има предпоставки за това.

МОНТАНА(БЪЛГАРИЯ)
3-1
МОНТАНА
МИНЬОР
Score
25 - 17
25 - 20
13 - 25
25 - 21
88 - 83

Монтана взе своето, с усилия колкото са достатъчни за краен успех и нищо повече. Загубената трета част на малък резултат е плод на подценяване след два гейма преднина. С привличането на Аспарухов , играта на Монтана се балансира и отборът може да подобри значително  своето представяне във втората част на шампионата. Миньор се е запътил към втория ешелон на родния волейбол. С резултатите които показва до момента оставането в супер лигата е под въпрос.

БУРГАС(БЪЛГАРИЯ)
3-0
ДЕЯВОЛЕЙ
ДУНАВ
Score
25 - 21
25 - 22
25 - 18
75 - 61

Изненадваща загуба за Дунав, имайки предвид селекцията на двата отбора и целите които имат. Вероятността, Дея да се спаси от изпадане е много малка , едва ли през втория полусезон ще настъпи коренна промяна в техния отбор. Въпросът е Дунав кога ще стабилизира играта си и ще покаже постоянство имайки предвид , че отборът е с прилична селекция, със сериозен бюджет и с добри условия за работа.

СОФИЯ(БЪЛГАРИЯ)
3-0
ЛЕВСКИ
МАРЕК
Score
25 - 21
25 - 23
25 - 21
75 - 65

Сините преминаха през доста перипети през първата част от шампионата. Много травмирани състезатели и нарушен тренировъчен процес. Принуден от обстоятелствата, Владо Николов  отново  облече спортният екип. Опитите за справяне със ситуацията бяха с променлив ефект. Маркетингово, появата на Владо Николов на игрището  привлече интерес , но като спортен резултат не даде необходимия резултат. Не говореше добре за волейболистите в сини фланелки , президентът и старши треньор  на 41 години да бъде най резултатния волейболист на отбора. С връщането на Смилен Мляков играта на отбора ще се промени, през втората част от първенството се очаква подобрение в играта на Левски.  От показаното в последния мач се вижда,че  добрата отборна атака 63% за Левски срещу 46% за Марек е една от  основните  причина за победата. Марек не може да намери вярната формула за постоянна игра, и съвсем закономерно е загубил тази среща. Липсата на човек който да поеме лидерската функция се отразява на резултатите на отбора. През втората част от първенството не се очаква коренна промяна , ще се борят да попаднат в плейофите. Времената когато Марек бе фактор в първенството, отдавна са преминали.

РАЗЛОГ(БЪЛГАРИЯ)
3-1
ПИРИН
НЕФТОХИМИК
Score
19 - 25
26 - 24
25 - 20
25 - 20
95 - 89

Предколедно стават изненади, такава се получи в Разлог. Пирин за пореден път показа , че е негостоприемен домакин.  От показания резултат е видно, че Нефтохимик за забравили мобилизацията и концентрацията си в Бургас и са дошли в Разлог без нея. Много им се насъбра на шампионите през тези три месеца от началото на сезона. Спечелената супер купа преди започване на първенството, не предвещаваше такъв развой на събитията до момента. Връщането в игра на Георги Братоев , коренно може да промени ситуацията, ако и това не проработи ,те имат отработен модел  за справяне с проблемите. Просто си накупуват състезатели които да направят разликата в българския шампионат.

Показаното от отборите до момента се очакваше с малки изключения. Втората част от шампионата ще бъде също много интересна, но сериозни катаклизми не се очакват. Все пак в живота има някакви закономерности, колкото и да ни се иска да ги игнорираме .Още в началото на януари ще станем свидетели да сериозни сблъсъци за купата на България.

+ There are no comments

Add yours