Супер лига -десети кръг

Супер лига -десети кръг


Десети кръг, добър волейбол, разместване на пластовете.

БУРГАС(БЪЛГАРИЯ)
3-0
НЕФТОХИМИК
МОНТАНА
Score
26 - 24
25 - 23
25 - 20
76 - 67

Опитът срещу младостта. Това предложи двубоят от десетия кръг между Нефтохимик и Монтана. Два отбора претендиращи за медали и ясно заявили своите амбиции. Гостите завладени от своя младежки ентусиазъм и желание за доказване, поставиха под напрежение опитните бойци на Найден Найденов. Тази среща е показателна за цената на грешките, и момента на тяхното допускане. От ключово значение за крайния изход се оказа първият гейм от този двубой. Силно начало за Монтана до резултат 14- 10 в тяхна полза, след което пропукване при посрещането на начален удар позволи на Нефтохимик да се върне в гейма. Последваха силни минути за домакините, стигна се до  играта, точка за точка. Грешни решения в полето на Монтана във важните моменти, костваше спечелването на първия гейм. Вторият гейм имаше същия сценарии добро начало за гостите и провален край. В третата част съпротивителните сили на Монтана стигнаха до 17-17 , след което отново се пропукаха на посрещане. Нефтохимик се възползва от слабостите на противника и затвори мача в три гейма. Две интересни противоборства предложи този двубой:

Георги Братоев- Константин Абаев

Двама разпределители с различна игрова характеристика. Братоев, вече в зряла волейболна възраст  и натрупан опит през годините.  В тази среща превъзхождаше 18 годишния Абаев най- вече с правилно взетите решения  във важните моменти от мача. Младия разпределител на Монтана демонстрира завидни умения за своята крехка възраст. Проблемите в посрещане на неговите съотборници го ограничиха и не му позволиха га разгърне своя потенциал.

Интересно за отбелязване е противопоставянето между Георги Петров от Нефтохимик и Аспарух Аспарухов от Монтана. Двама много талантливи младежи , които имат предпоставките да станат основни крайни нападатели в мъжкия национален отбор след време. В тази среща и двамата не се представиха много успешно. Петров завърши мача с 6 точки, в атака от 13- 6, на посрещане 31% позитивно и само 6% перфектно посрещане. Аспарухов реализира 7 точки, в атака от 18-5 , на посрещане 32% позитивно и 15% перфектно посрещане. Както се вижда от цифрите , и двамата има върху какво да работят, ако искат да стигнат до върха. Монтана записва втора загуба от отбор от топ 4. Нефтохимик продължава да печели благодарение на , личните качества на състезателите си и опитът който притежават.

СОФИЯ(БЪЛГАРИЯ)
3-0
ЦСКА
АРДА
Score
25 - 13
25 - 20
25 - 16
75 - 49

Безпроблемна победа за армейците срещу последния в класирането.  Христо Цветанов отново в ролята на краен нападател. За отбелязване е добрата игра на блокада за ЦСКА, 18 точкови блокади за три гейма. Красимир Гайдарски е завършил мача с 13 точки , 8 от тях на блокада. ЦСКА акумулира  сили и енергия за предстоящия двубой срещу Белогорие  от европейския турнир за купата на ЦЕВ.

ДУПНИЦА(БЪЛГАРИЯ)
1-3
МАРЕК
ЛЕВСКИ
Score
25 - 18
19 - 25
15 - 25
23 - 25
82 - 93

Левски набира скорост , поредна победа срещу труден противник и то като гост. В добро настроение и приповдигнато самочувствие ,очакват мачовете от европейския турнир за купата на претендентите срещу холандският Орион. Марек губи втори домакински мач, в предишния кръг ЦСКА си тръгна с победа от Дупница, в този това стори и Левски. Момчетата на Иван Тасев играят трудно под напрежение, губят ценни точки, които могат да се окажат фатални в борбата за попадане в зоната на плейофите.

РАЗЛОГ(БЪЛГАРИЯ)
3-2
ПИРИН
ДОБРУДЖА07
Score
25 - 15
23 - 25
25 - 17
23 - 25
15 - 10
111 - 92

Единственият пет геймов мач в този кръг. Пирин продължава с доброто си представяне. Трудна победа срещу сериозен отбор. Домакините печелят геймовете си убедително, разчитайки на добър начален удар и организирана блокада, където са реализирали 37 точки, 16 блокади и 11 директни точки от сервис. С девет победи и  само една загуба Пирин продължава да води в класирането с актив от 24 точки.

ВАРНА (БЪЛГАРИЯ)
0-3
ЧЕРНО МОРЕ
ХЕБЪР
Score
24 - 26
18 - 25
17 - 25
59 - 76

Завързан първи гейм ,който до голяма степен е определил и крайния изход на срещата. В играта точка за точка , гостите са показали по здрави нерви.Ценна победа за момчетата на Атанас Петров. Хебър си тръгва от Варна с три точки в актив, след по-добра игра на блокада  12-6 и  ефективна атака 54% срещу 41% за Черно море.

Най резултатен състезател в десети кръг:

  1. Жулиен Георгиев Добруджа07 26 точки (19 атака/5блок/2сервис
  2. Илиан Преспов Пирин 24 точки (17 атака/1блок/6сервис
  3. Стефан Иванов Черно море 20 точки( 17атака/3сервис
  4. Кирил Клетц Монтана 19 точки (15 атака/2блок/2сервис
  5. Венцислав Георгиев ЦСКА 16 точки ( 13 атака/2блок/1сервис

За отбелязване е високата резултатност на блокада във този кръг. От всички мачове в този кръг, за които има статистика излизат интересни данни. Реализирани са 94 точкови блокади , като има и рекордьори със сериозен брой блокади- Красимир Гайдарски – ЦСКА 8 блока, Венцислав Трифонов-Марек 7 блока, Костадин Гаджанов -Пирин 6 точкови блокади.

+ There are no comments

Add yours