Супер лига – девети кръг

Супер лига – девети кръг


Девети кръг от супер лигата преминал без изненади. Чисти резултати. Бързо и безпроблемно фаворитите взеха своето.

ДУПНИЦА(БЪЛГАРИЯ)
0-3
МАРЕК
ЦСКА
Score
17 - 25
25 - 27
13 - 25
55 - 77

Очакванията за супер оспорван и непредвидим мач не се състояха. Двата отбора влязоха в този двубой с различно настроение. Домакините от Марек с приповдигнато самочувствие след победата над Нефтохимик в предишния кръг, ЦСКА с куп здравословни проблеми, най вече с крайните нападатели ( Пламен Шекерджиев опериран по спешност от апендикс, Ивайло Стефанов с мускулно растежение след мача с Левски ). Именно здравословните проблеми пред армейците принуди Сашо Попов да прибегне до вариант в който Христо Цветанов от номинален център да играе като краен нападател. Този ход се оказа успешен, първо- при такъв тип гостувания е нужно да сведеш грешките до минимум, второ в игра се появиха и тримата централни блокиращи. В конкретния случай Цветанов добре определяше блокадата в края на мрежата, Тодор Костов затвърди доброто си представяне от миналия кръг, опитът на Гайдарски даде своето и ЦСКА приключи мача с 13 точкови блокади за три гейма ,много добър показател.  Опитен състезател като Цветанов не допускаше непредизвикани грешки в посрещане както  се очакваше от дупнишките волейболисти които насочваха началния удар в неговата зона. Това тактическо решение им изигра лоша шега. В стремежа си да целят точно Цветанов и   зоната в която се намира той, сервисът на домакините намали своята острота и за него не беше проблем да се справи с посрещането без да дава много директни точки. В потвърждение на това ето и малко цифри (41% позитивно посрещане и 18% перфектно, прилични проценти дори и за основни посрещачи). ЦСКА водеше през целия мач в резултата с две- три точки преднина което допълнително затрудняваше Марек. В края на втория гейм при резултат 24-21 армейците допуснаха моментно отпускане което доведе до интригуващи моменти, изравняване на резултата при 24-24 и игра точка за точка. В крайна сметка армейците показаха по здрави нерви и затвориха гейма с 27-25. С два гейма преднина и добра организация на игра въпреки кадровите проблеми които имаха , беше въпрос на време, кога ЦСКА ще приключи тази среща в своя полза. Марек разочарова с представянето си в този мач и при посрещането на началния удар ,( Яни Георгиев има реализирани 7 аса ), и при организацията на игра. Видя се , че трудно играят под напрежение  когато победата е задължителна , това беше отбелязано и от главния мениджър на отбора Людмил Найденов. ЦСКА записва първа победа като гост през този полусезон.

МОНТАНА(БЪЛГАРИЯ)
3-0
МОНТАНА
МИНЬОР
Score
25 - 19
25 - 20
25 - 22
75 - 61

След грешната стъпка в Разлог в предишния кръг , Монтана не  остави никакви шансове на Миньор. Категорична победа, предимство във всички компоненти от играта. При  атака след негативно  посрещане 62% за Монтана срещу 47% за Миньор. Двойна разлика  при атака след защита, 61% срещу 30% .Прекалено много грешки на начален удар, за три гейма цели 17 грешки  в собствената  зала. Срещу по-слаб противник  не е притеснително , но при сериозен конкурент може да се окаже фатално.  Монтана прибавя нови три точки в своя актив и запазва лидерска позиция в класирането.

КЪРДЖАЛИ(БЪЛГАРИЯ)
0-3
АРДА
НЕФТОХИМИК
Score
17 - 25
19 - 25
19 - 25
55 - 75

Нефтохимик премина ударно през Кърджали, без да остави никакви шансове на домакините . Задължителна победа , разликата в класите на двата отбора е оче изваждаща , целите и амбициите също.

ВАРНА (БЪЛГАРИЯ)
0-3
ЧЕРНО МОРЕ
ЛЕВСКИ
Score
23 - 25
16 - 25
14 - 25
53 - 75

С участието си в мачове от европейските турнири, Левски е принуден да играе в сгъстен график ,по два мача на седмица. След успешното начало и победата срещу Щрасен Люксенбург в Challenge cup в първите дни  на седмицата, Левски акостира във Варна в добро настроение и приповдигнато самочувствие. Оспорван първи гейм на този мач 25-23 спечелен от  сините до голяма степен е предрешил и крайния изход от тази среща. Аргументите на Левски довели до категоричната победа- Силен начален удар 13 директни точки срещу само 1 за домакините. Успешна атака след негативно посрещане 57% срещу 28% за Черно море.

ТЕТЕВЕН(БЪЛГАРИЯ)
0-3т
ТЕТЕВЕН ВОЛЕЙ
ПИРИН
Score
14 - 25
20 - 25
24 - 26
58 - 76

Както се очакваше лидера в класирането не срещна особени проблеми при гостуването си на Тетевен. Единствено интрига се е заформила в третата част където се е играело точка за точка. Пирин запазва първото място в класирането.

 

Мача Хебър – Добруджа07 отложен за по късна дата.

Най резултатен състезател  в девети кръг:

  1. Кирил Клетц Монтана 17 точки (15 атака/1блок/1 сервис
  2. Яни Георгиев ЦСКА 15 точки ( 6 атака/2 блок/ 7 сервис
  3. Смилен Мляков Левски 14 точки (13 атака/1 сервис
  4. Илиян Иванов Тетевен 14 точки ( 12 атака/2 блок
  5. Илиан Преспов Пирин 13 точки (10 атака/2блок/1сервис
  6. Тодор Костов ЦСКА 13 точки (8 атака/ 4 блок/1сервис

+ There are no comments

Add yours