Супер лига Междинен 14 кръг

Супер лига Междинен 14 кръг


Междинен кръг от супер лигата.

СОФИЯ(БЪЛГАРИЯ)
2-3
ЛЕВСКИ
ХЕБЪР
Score
21 - 25
10 - 25
25 - 18
25 - 22
11 - 15
92 - 105

Мач определен за дерби , втория срещу третия в класирането. Но нивото на волейбол не беше такова каквото се очакваше.

Левски искаше и търсеше реванш, но и този път не се получи. Хебър си тръгна от София с победата след като показа и двете си лица. Първите две части преминаха в познатия стил на игра за Хебър , мощен начален удар и добра организация на блок-защита.  В този отрязък от срещата, за разлика от Левски , волейболистите на Атанас Петров играеха с минимално количество непредизвикани грешки. Вторият гейм от мача бе меко казано брутален, като резултат 25-10 , такова цифрово изражение се среща много рядко в мъжкия волейбол. След 2-0 и такъв категоричен гейм , видяхме другото лице на Хебър.  Съвсем нормално настъпи отпускане в редиците на гостите. Падна концентрацията, омекна сервиса, което изравни играта и  позволи на Левски да се върне в мача. Слабото посрещане принуди разпределителят Станев да опрости атаката на своя отбор,  и това доведе до обрат. С много усилия от страна на Левски и помощ от страна на Хебър , сините докараха нещата до решителен тайбрек. Последната част започна ударно за гостите в познат стил сервис –блок. При резултат 2-0 за Хебър, Владо Николов взе първо прекъсване, при 4-0 второ , тези действия малко странни не дадоха неоходимия ефект. Хебър увеличи оборотите, двата отбора смениха игралните полета при 8-2 .  Ако не беше отпускането в редиците на Хебър , този кратък гейм щеше да приключи меко казано катастрофално за Левски.  Предстоят плейофи , може би тогава сините ще разгърнат своя потенциал напълно. Хебър си тръгва от София с нова победа и натрупано самочувствие на отбор , който може да контролира случващото се на терена.

РАЗЛОГ(БЪЛГАРИЯ)
3-1
ПИРИН
МИНЬОР
Score
23 - 25
25 - 16
25 - 20
25 - 22
98 - 83

Очаквана победа  за Пирин. След загубата на първия гейм , домакините са подходили по отговорно и резултата е налице. Победа за три точки. Успешна блокада, 14 срещу само 4 за Миьор и  резултатно нападение 59% , козовете на Пирин в тази среща. Силите на Миньор са стигнали само за един гейм.

БУРГАС(БЪЛГАРИЯ)
0-3
ДЕЯВОЛЕЙ
ЧЕРНО МОРЕ
Score
20 - 25
20 - 25
15 - 25
55 - 75

Директен двубой между отбори борещи се за оставане в супер лигата. Морско дерби спечелено от Черно море.   Грешната стъпка в предишният кръг срещу Монтана , изяде главата на   Димитър Пангаров. Начело на отбора отново застана Юли Тупанков. Под негово ръководство волейболистите  са подходили отговорно , оценили са важността на двубоя, и ценни три точки на сметката на отбора. Дея не е конкурентно способен за ниво супер лига.

ДОБРИЧ(БЪЛГАРИЯ)
3-1
ДОБРУДЖА07
МАРЕК
Score
27 - 25
25 - 21
15 - 25
25 - 15
92 - 86

Важна победа за Добруджа 07 над неудобен противник. Волейболистите на Пламен Христов взеха реванш за загубата през първия полусезон. Добруджа 07 запазва третата позиция във временното класиране.

МОНТАНА(БЪЛГАРИЯ)
3-1
МОНТАНА
ЦСКА
Score
25 - 20
25 - 20
23 - 25
25 - 18
98 - 83

Още един мач определян като дерби. Оспорван и интересен двубой. Монтана печели  среща благодарение на силен начален удар, 13 директни точки, и успешна атака в края на мрежата. ЦСКА сдаде водачеството след тази загуба .

Показаните резултати ще заплетат още повече интригата в шампионата .Оставащите мачове ще бъдат крайно интересни, при сгъстен ритъм  може да се очаква всичко. Борбата за по- добра изходна позиция преди плейофите  ще се развихри с пълна сила.

Най- интересното предстои!

+ There are no comments

Add yours