Супер лига обзор на 2 кръг

Супер лига обзор на 2 кръг


Втори кръг от Супер лигата

Колелото се завъртя, мачове през 3-4 дни, сериозно изпитание за всички състезатели и треньори. При такъв натоварен  график малко подценяване и липса на концентрация могат да бъдат фатални за крайния изход от всеки мач.

Славия – ЦСКА 1-3  в отделните части ( 25-21/19-25/19-25/14-25)

Очаквано за всички ЦСКА спечели и втория мач си мач срещу младежката формация на Славия. След първоначалното подценяване, което им костваше гейм пасив, армейските волейболисти са намерили вярната настройка. За да се стигне  до този развой на събитията в първия гейм  има своето обяснение, а то е, че ЦСКА излезе за този мач в различна конфигурация, с нови хора на отделните постове. На разпределителския пост Стефан Стоянов на мястото на Станков, в центъра се е появил Краси Георгиев на мястото на Цветанов и в края на мрежата Яни Георгиев на мястото на Шекерджиев. След първия гейм нещата са дошли по своите места и резултата е виден, три части под 20 точки. Това показва, че ЦСКА разполага и  с равностойни смени, които по всяко време могат да се появят на игрището и да дадат резултат. Акценти за отбелязване в този мач – превъзходство в почти всички компоненти от играта за ЦСКА. При атака след негативно посрещане 52% срещу 23% за Славия. Атаката след защита е в съотношение 55% срещу 39%. Преимущество и на блокада 12-7 в полза на ЦСКА, където Краси Георгиев е реализирал внушителните 7 блокади, колкото целият отбор на Славия взети заедно. Добавяйки 10 точки от атака и 1 ас (директна точка от начален удар), той се е превърнал в реализатор на мача с 18 точки рядко срещано централен блокиращ на бъде best scorer на мача. ЦСКА набира самочувствие, а младежите на Славия трупат опит, който ще им бъде необходим за в бъдеще.

Тетевен – Марек 3-0  в отделните части (25-18/27-25/25-23)

Драма в Тетевен приключила благополучно за домакините в три части. Още в първия кръг тетевенци загатнаха за потенциал, изпускайки точката от мача с Левски, където малко не им достигна (загубиха четвъртия гейм 26-24) да вкарат мача в тайбрек. Много важна победа, трудно постигната, два от геймовете са завършили на само на две точки разлика, което идва да покаже, че отборът на Тетевен в този мач е показал и психическа устойчивост наред с волейболните умения. Втора поредна загуба за Марек, без спечелена точка. Явно има проблем в Марек, който по всяка вероятност е кадрови, което се отразява на резултатите. Отборът започна с нов разпределител Константин Нечев, младо момче с малък опит на високо ниво, на когото ще му е нужно време за сработка с останалите нападатели. Привлеченият чужденец също не може да вземе участие неясно поради каква причина. Започнаха лошо, но шампионатът е дълъг и ще имат време да наваксат изпуснатото до момента.

Миньор – Арда 3-0 в отделните части (25-15/25-19/25-18)

Пълна доминация на домакините срещу силно обновения отбор на Арда. Първа победа, събрана игра с малко индивидуални грешки, това е помогнало на миньорци да затворят мача 3-0 под 20 точки в отделните геймове.

Монтана – Черно море 3-0 в отделните части (25-19/25-17/25-21)

Едва ли някой се е съмнявал в категоричната победа на Монтана срещу новобранците в лигата. Силна игра в края на мрежата от страна на  Минчев и Кьосев, реализирали съответно 14 и 11 точки. Успешна атака при негативно посрещане 69% срещу 43% за Черно море. Това са козовете, които са помогнали в края на геймовете монтанци да се поздравят с успех, въпреки повечето допуснати грешки в този мач, 23 за Монтана (11 на начален удар) срещу 18 за Черно море. Слаба игра на блокада и за двата отбора, реализирани са 7 блокади за целия мач – 4 за Монтана и 3 за Черно море.

Нефтохимик – Левски 3-1 в отделните части (25-16/15-25/25-23/25-21)

Първа домакинска победа за носителите на Супер купата на България. След фиаското срещу ЦСКА в предишния кръг  този път състезателите на Дочев са подходили по концентрирано и това си проличава в крайния резултат. След размяна на геймове, третият се е оказал ключов за крайния изход от тази среща. За отбелязване са силна атака в края на мрежата и добра блокада в центъра за Нефтохимик. Прогрес в играта на този елемент за нафтата, цели 15 блокади, съществен принос, за което имат двамата централни Чалъков с 6 блокади и Гайдарски с 4 блокади.  За Левски в този мач по-добро посрещане, 51% позитивно и 35% перфектно, срещу 43% позитивно и 30% перфектно за Нефтохимик. Доброто посрещане не се е материализирало в успешна атака, експериментът от първия мач в състава на Левски – Люцканов като диагонал и либерото Иванов като четворка в този мач не е проработил. Това си личи и от постигнатите точки, след 24-те точки в първия мач, Люцканов е реализирал едва 7 точки за четири гейма в този. Добрата новина от този мач за Левски е появата на Байрев, който се е включил в последната част и е реализирал 6 точки.

Добруджа 07 – Пирин  1-3  в отделните части (23-25/20-25/25-18/20-25)

Изненада!!! Последен мач от втория кръг, шампионите приеха за първи домакински мач отбора на Пирин и с играта си поднесоха изненадата на кръга. Добруджа 07 е направила ритуално самоубийство подарявайки един гейм на противника от грешки на начален удар, в залата, където тренират всеки ден. Едва ли само отсъствието на Миро Живков от резервната скамейка е причина за този негативен резултат. Освен кадровите проблеми с контузени състезатели се забелязва и проблем на разпределителския пост, където липсва постоянство. Гостите от Разлог  доминираха през цялото време от мача и закономерно спечелиха, след като допуснаха по-малко грешки от противника. За момента са със 100% успеваемост, два мача, две победи,колелото се завъртя. За отбелязване е  и силната игра на Георгиев реализирал  30  точки, най -резултатният волейболист до момента в лигата.

 

+ There are no comments

Add yours