Супер лига обзор на 4 кръг

Супер лига обзор на 4 кръг


Оспорван четвърти кръг от Супер лигата, предложил на любителите на волейбола много интересни и драматични двубои.

 

Черно море – ЦСКА  0-3  в отделните части (19-25/20-25/27-29)

ЦСКА продължава победния си ход, както се предполагаше, армейците си тръгнаха с победа от Варна. Единствената интрига в този мач е била в третия гейм, където домакините са използвали отпускането в редиците на гостите и са били близо до спечелване на гейм. Акценти от мача!

Икономично и пестеливо ЦСКА с малко непредизвикани грешки е взел своето в този мач, 10 точкови блокади, силна атака след позитивно посрещане 71% срещу 51% за Черно море, балансирана и добре разпределена атака на червените, където за отбелязване е много добрата игра в центъра, Цветанов е със 100% успеваемост, а другият централен Костов с 80%. И двамата централни са допринесли за победата с по 12 точки. Най-добър реализатор на мача за червените е станал Крачев с 18 точки. Черно море може да съжалява за изпуснатия трети гейм, а с това да промени и хода на мача, натрупали са ценен опит, който ще им бъде нужен срещу отборите от тяхното ниво.

Нефтохимик – Пирин 1-3 в отделните части (25-22/21-25/10-25/19-25)

Поредна драма в Бургас, домакините са в криза, това е очевидно! Поглеждайки постигнатите резултати до момента, 4 мача и само 1 победа. Започнаха сезона със спечелване на Супер купата на България, непонятно защо с всеки изминал мач от първенството показват все по-слаби резултати. Имат проблеми при организацията на игра, на блокада продължават да играят безобразно. Смело може да се каже, че с привличането на чужденците са уцелили греда, качеството им е много по-ниско от това на всички български волейболисти, на тези постове, на които играят. Едва ли отсъствието на Самунев може да бъде оправдание за слабите резултати, Гайдарски се включи много добре и се забелязва прогрес в неговата игра със всеки изминал мач. Толкова за Нефтохимик  имат  проблеми и ще ги оставим да ги разрешават. Акценти от мача за отбелязване!

След размяна на геймове третата част е била ключът към победата и гостите са били безпощадни към домакините, давайки им да реализират едва 10 точки. Да обърнем внимание на лидера в класирането Пирин – без много шум  и гръмки изказвания в медийното пространство в  Разлог направиха боеспособен отбор, който демонстрира добър волейбол. В този мач са били безкомпромисни към нападателите на нафтата цели 21 блокади, като всеки състезател е дал своя принос за разлика от Нефтохимик, където имат 7  блокади за целия мач, от които 5 е направил Гайдарски. Силна и разнообразна атака при позитивно посрещане 55% срещу 34%., това се дължи на добрата игра на младия разпределител Игнатов, който много бързо намери синхрон с нападателите в отбора. И в този мач отново най-резултатен състезател за Пирин е Георгиев, реализирал 18 точки. За момента Пирин демонстрира постоянство в играта си без значение дали играе като домакин или като гост, което е радващо и изключва фактора  късмет в постигнатите резултати, те просто са дело на добра работа от целия екип.

Славия Марек 2-3  в отделните части (23-25/25-22/23-25/25-18/7-15).

Много здрава битка са заформили двата отбора в този мач. Първа точка за младежката формация на Славия в Супер лигата. Този мач е нагледен пример как подценяването на противника може да изиграе лоша шега на всеки отбор, единствено по-големият опит на Марек е причината да излязат победители в този мач.

Монтана – Левски 3-1 в отделните части (22-25/25-14/25-22/25-6)

Поредният интересен мач от този кръг. Монтана записа домакинска победа срещу Левски. Лошо начало на домакините и гейм пасив, това се дължеше на ентусиазма на гостите и на риска, който предприеха при изпълнението на началния удар. Акценти за отбелязване! Като цяло от двата обора на игрището в организационен план Монтана стоеше по-добре, въпреки че започна мача колебливо. Кадровите проблеми в лагера на сините принудиха треньора Шопов и в този мач да пусне на игрището Владислав Иванов (либерото на националния отбор), като полеви играч, целейки да осигури добро посрещане. За тяхно съжаление тази система на игра  беше успешна, само през първия гейм. След това Монтана стабилизира играта си  и обърна хода на мача. Голяма заслуга за победата в този мач има представянето на Агонцев, който много умело разпределяше атаката на своя отбор. От другата страна на мрежата братя Манчеви бяха неубедителни, малкият след първия гейм се разпиля, въпреки че се опитваше да спазва тактическа дисциплина, насочвайки атаките на своя отбор върху Агонцев, когато беше на първа линия, при големия се забелязваше липсата на игрова практика. Това най-вече си пролича с отсъствието на синхрон с първото темпо. И двата отбора играха слабо на блок, Монтана със 7 точкови блокади, Левски с 5 за 4 гейма. Голямото предимство осигурило триточковата победа в този мач беше началния удар, където Монтана имат реализирани 15 директни точки, прибавяйки и двойно повече допуснати грешки за Левски 32 срещу 16, за домакините картината става ясна, защо Монтана спечели този мач. Най-добър реализатор за Монтана в този мач Златко Кьосев със 17 точки. Светъл лъч в играта на Левски е навлизането във форма на Байрев, който завърши мача с 19 точки, недостатъчни за нещо повече от гейм.

Миньор – Добруджа 07  2-3    в отделните части (26-24/17-25/25-18/16-25/12-15)

В този мач се очакваше такъв развой на събитията, в сряда добричлии загубиха тежко първата си среща в Шампионската лига от Грьонинген, домакините в този мач Миньор пък загубиха гостуването на Черно море в предишния кръг. Едните търсеха реабилитация пред собствена публика, другите след тежко пътуване трябваше да се пренастройват в българската действителност след волейболния празник в сряда, в който взеха участие  като атмосфера, ниво и условия за игра. Тежка седмица за Добруджа 07, но пък завършила с положителен резултат. Акценти от този мач за отбелязване!

И двата отбора са играли с твърде голям риск при изпълнение на начален удар, но със слаба ефективност! В цифри изражението е следното за Добруджа07 – 20 грешки с 4 постигнати точки, за Миньор – 19 грешки с 6 точки. Предимство за Добруджа07 във всички компоненти от играта, като най-изразено е при атака след позитивно посрещане 52% срещу 42% за Миньор. Появата на Маринков след втория гейм изиграл мача до края и допринесъл с 11 точки за победата.  Домакините могат да съжаляват за пропуснатата възможност да прибавят 2 точки в своя актив, но пък и точката, която спечелиха може да се окаже много ценна в бъдеще. Най-резултатни в този мач, за гостите Лапков с 22 точки, за Миньор Дамянов с 15 точки.

Тетевен – Арда 3-0  в отделните части (25-19/25-12/25-25)

Последен мач от четвъртия кръг, очакван резултат, домакините с категорична победа прибавят три точки в своя актив. Арда се очертава като боксова круша, до момента с  тежката програма, която имат от три гостувания и едно домакинство, нито един спечелен гейм.

+ There are no comments

Add yours