Супер лига обзор на 6 кръг

Супер лига обзор на 6 кръг


Шести кръг от Супер лигата – кръг на дербита по всички нива, лидерски, опашкарски и вечни.

Монтана – Пирин 3-0  в отделните части 25-19/25-19/25-18.

Тежко гостуване за Пирин завършило катастрофално за тях 3-0 под 20 точки. След този мач лигата има нов водач в класирането. Акценти за отбелязване са много силна атака в края на мрежата за Монтана, след позитивно посрещане, цели 71% срещу 46% за Пирин. Пеев е успял да покрие липсата на Латунов с включването на Наков в центъра. Явно двата отбора са наблегнали на нападението за сметка на блокадата, където Монтана има 6 точкови блокади за целия мач, като Къртев е реализирал 4 от тях. Пирин е приключил мача с 5 блокади. Слабо представяне на капитана на Пирин Катранджиев, който за разлика от предишния мач, където беше 100% в атака, в този записа едва 14% и е приключил мача само с 2 точки. И друг път съм го споменавал в коментарите, че той е барометърът на отбора, от неговата игра често зависи и общото представяне. Силен мач за Георгиев, от отбора на гостите, но неговите 16 точки не са помогнали дори за гейм в този мач. Пирин си тръгва капо от Монтана и предава лидерската позиция в Супер лигата.

 Славия – Арда 1-3  в отделните части 13-25/25-13/19-25/18-25

Дерби на опашкарите в класирането спечелено от гостуващия отбор.

Миньор -Тетевен 3-0 в отделните части  25-17/25-16/25-14

Добър резултат за домакините, 3 точки в техения актив, победа срещу  директен противник за плейофите. Резултатът е красноречив, тетевенци са дошли на екскурзия до Перник и просто са отбили номера в този мач.

Черно море-Марек 2-3 в отделните части 22-25/14-25/26-24/25-21/12-15

Черно море спечели 1 точка или Марек загуби 3 точки, това е въпросът след този мач? И двата отбора трябва да са доволни от този развой на събитията. Домакините, че са успели да се върнат в мача след два загубени гейма и да докарат нещата до тайбрек, гостите, че след 2-0 и 2-2 са успели да спечелят в крайна сметка срещата и да запишат две точки в актив. Акценти за отбелязване са дисбалансът в играта на домакините. Много добро посрещане (70% позитивно) и (46% перфектно) и не дотам добре функциониращо нападение, инкасирало цели 19 блокади. Превъзходство на гостуващия отбор при атака след позитивно посрещане 61% срещу 49% за Черно море. Съществен принос за победата на Марек в този мач има играта на блок, 19 блокади е сериозна цифра. Новото попълнение  угандиецът  Дауди бързо се адаптира към българските условия и за втори пореден мач става най-резултатен състезател за своя отбор с 27 точки. Апостолов като център е добавил 17 точки за победата, 5 от които на блок. Марек може да съжалява за изпуснатите 3 точки, но по-важното е, че подобряват отборната игра, която ще им донесе нови победи в бъдеще.

ЦСКА- Левски 3-2 в отделните части  21-25/22-25/25-13/33-31/15-10

Столично дерби. И то какво! Много се изписа и изговори преди този мач, с публика ли ще се играе, без публика ли? Хубаво би било веднъж завинаги да се изчисти ситуацията, кой къде може да посещава мачове организирано и къде не може. Хубаво е и да се спре с интригите и спекулациите. Спортът се прави за хората и когато не се дава възможност да се наблюдава, говори много лошо, за тези които са свързани с организацията на спортни мероприятия. Всичко от анализа, който направих преди мача се потвърди и по времето на самата среща и за сервиса на границата на максималния риск, и за опита, и майсторството, както и за дългата скамейка, която е много важна при такива срещи. Който води 2-0 и не затвори мача 3-0, губи 2-3, неписана класика във волейбола. Това видяхме в столичното дерби. При това и 7 мач бола в полза на Левски. Акцентите за отбелязване са следните – до известна степен липсата на публика и атмосфера в  този мач се отрази негативно в началото  за домакините. Силен старт  за гостите с максимален риск на начален удар, което им осигури предимство в резултата. Нелепа травма на глезена на либерото Лалов наруши ритъма на игра на сините.  След 0-2 смените, които предприе Попов се оказаха ключови за крайния изход на този мач. Появата на Мляков най-вече (реализирал цели 25 точки) и Георгиев (13 точки), дадоха така  необходимия импулс на армейците за обрат след лошото начало. Превъзходството за домакините при атака след позитивно посрещане е 70% срещу 61%, при негативно посрещане е следното 55% срещу 33%. Следващ компонент от играта, в които армейците превъзхождаха своя противник беше блокадата 13 блока срещу само 7 в полза на ЦСКА. Двамата разпределители се опитваха да играят тактически правилно, като насочваха атаките на своите нападатели върху тях самите, когато бяха на първа линия. Този мач е показателен и за това – цената на грешките в какъв момент се допускат, във важните моменти армейците подходиха по-търпеливо и рационално и това им се отплати. Добър и зрелищен мач напълно оправдал името дерби, дори и без публика.

Нефтохимик – Добруджа 07  0-3  отделните части 19-25/19-25/14-25

Последен мач от шестия кръг на Супер лигата. Добруджа 07 взе реванш и то какъв 3-0 без варианти, с три гейма под 20 точки домакините бяха разбити. От едната страна на игрището имаше отбор от другата играчи. Акценти за отбелязване са сервис-блок и добра организация в защита с рационална и ефективна контраатака, така изглеждаше играта на гостите от Добрич. 18 блокади и 8 аса за три гейма е сериозно постижение. В пълен състав вече Добруджа 07 се превръща в сериозно препядствие пред всеки един отбор.

+ There are no comments

Add yours