Супер лига обзор на 8 кръг

Супер лига обзор на 8 кръг


Междинен осми кръг с интересни двубои на всички нива. Разликата си проличава точно в такъв натоварен график. Отборите с амбиции, със сериозна подготовка и дълга скамейка имат предимство пред останалите.

СОФИЯ(БЪЛГАРИЯ)
3-1
ЦСКА
ПИРИН
Score
25 - 18
28 - 26
21 - 25
25 - 8
99 - 77

И в този мач армейците взеха своето, осма поредна победа срещу третия в класирането Пирин. Акценти за отбелязване – мач на приливи и на отливи. Пирин може да съжалява, че си тръгва от София с празни ръце, имаха своите шансове мачът да се развие по друг сценарии, но ги пропиляха с допускане на грешки в неподходящи моменти. От своя страна домакините доминираха във всички компоненти на играта, атака след позитивно посрещане 72% срещу 46%, дори и с извадени топки от мрежата. Станков продължи да играе с централните нападатели, което допълнително затрудни блокадата на гостите, цифровото изражение на атака след негативно посрещане е следното 45% за ЦСКА срещу 26% за Пирин.  Джокерът  на Попов в този мач Яни Георгиев се включи много успешно и за два гейма реализира 12 точки, тотална доминация в центъра за ЦСКА, като Красимир Георгиев завърши със 100% успеваемост в атака и 4 блокади на своята сметка, прибавяйки и той 12 точки за победата. Добре организирани на блок – защита армейците записаха 14 точкови блокади и 41% атака след защита. Пирин не издържа на напрежението, непонятно защо след спечеления трети гейм в четвъртия се срина и отбеляза само 8 точки. Влизат в тежка серия и ще бъде интересно дали бързо ще се отърсят от тази загуба или негативните резултати ще продължат. Армейците продължават уверено да са лидер в класирането без загубен мач до момента.

ГОРНА МАЛИНА(БЪЛГАРИЯ)
3-0
ЛЕВСКИ
МАРЕК
Score
25 - 18
25 - 21
25 - 20
75 - 59

След две последователни тежки загуби този път Левски безапелационно е спечелил трите точки срещу Марек. Основна причина за добрата игра в мача и победата  е във фазите блок-защита, където Левски е записал 13 успешни блокади и 51% успеваемост на атака след защита. Силен мач за Александров и Байрев основните точконосители за сините реализирали съответно 15 и 14 точки. Марек с много слаба организация на игра в този мач, отразила се най-вече на атаката 27% успеваемост за целия отбор. Незадоволително представяне на Дауди, чужденецът в отбора на гостите, който от 17 опита в атака има реализирани само 4 точки. Слабото представяне на Марек продължава и е логично това да се отрази на класирането на отбора. Със 7 точки от 8 мача заемат незавидното 10 място в класирането.

МОНТАНА(БЪЛГАРИЯ)
3-1
МОНТАНА
ДОБРУДЖА07
Score
25 - 18
25 - 19
23 - 25
25 - 22
98 - 84

Ударно начало и сериозна преднина от два гейма за монтанските волейболисти, които до голяма степен са предопределили крайния изход от тази среща. Акценти за отбелязване: и двата отбора са наблегнали на  атаката, където след позитивно посрещане се виждат следните резултати 74% успеваемост за Монтана срещу 52% за Добруджа 07. Агонцев добре е разпределял атаката на своя отбор ,четирима  състезатели са завършили с над 15 точки. Силен мач за Къртев като централен нападател реализирал 15 точки, от които 4 блокади и 2 аса. Усилията на Жулиен Георгиев от Добруджа07 – 18 точки, не са стигнали и за точка от този мач.

ПЕРНИК (БЪЛГАРИЯ)
0-3
МИНЬОР
НЕФТОХИМИК
Score
15 - 25
19 - 25
19 - 25
53 - 75

След взрив идва срив! Явно от това се е опасявал треньорът на домакините Стоян Гунчев в изказванията си преди тази среща, след гръмката победа над Левски в предишния кръг. Миньорци са разочаровали с представянето си в домакинската среща срещу Нефтохимик, 0-3 под 20 точки. Явно този ритъм по два мача в седмица се оказва неподходящ за Миньор и състезателите изпитват затруднение. Нафтата набира скорост, там където може, са безпощадни и взимат три точкови победи, което им отрежда 6-то място за момента в класирането.

ВАРНА (БЪЛГАРИЯ)
3-0
ЧЕРНО МОРЕ
АРДА
Score
25 - 20
26 - 24
25 - 21
76 - 65

Моряците се движат по план взимат всичко вкъщи, което е по техните  възможности, навън каквото дойде. В този мач лека драма се е получила във втория гейм, където се е играло точка за точка в края на сета, но домакините са успели да се справят с тази критична ситуация.  Ценни три точки срещу Арда, глътка спокойствие и добро настроение в отбора до следващия мач. За момента са в зоната на плейофите, което е похвално за новак в супер лигата.

СОФИЯ(БЪЛГАРИЯ)
1-3
СЛАВИЯ
ТЕТЕВЕН ВОЛЕЙ
Score
25 - 20
20 - 25
22 - 25
22 - 25
89 - 95

Домакините от София и този път не можаха да запишат победа, въпреки че започнаха мача с гейм актив. Липсата на опит във важните моменти си оказва своето влияние. Мирчев с 27 точки и Каменов с 16 точки са главните виновници за победата на Тетевен.

+ There are no comments

Add yours