Супер лига обзор на 9 кръг

Супер лига обзор на 9 кръг


Поредна порция волейбол! Интересни и непредвидими двубои, но въпреки това фаворитите взеха своето .

РАЗЛОГ(БЪЛГАРИЯ)
3-2
ПИРИН
ЛЕВСКИ
Score
17 - 25
25 - 18
14 - 25
25 - 22
15 - 12
96 - 102

Сериозна борба и много обрати белязаха дербито между Пирин и Левски. С различно настроение влязоха в мача двата отбора, сините с приповдигнато след победата над Марек в предишния кръг, домакините леко колебливи след загубата от ЦСКА. Това си пролича най-вече в началото на мача. Пирин в собствената си зала колебливо подхождаше към всяка ситуация, което позволи на гостите с лекота да спечелят първия гейм. Ясно беше, че този мач нямаше да завърши с чист резултат. Стигна се до размяна на геймове, които докараха мача до пета решителна част, където домакините с мощен старт 7-1 предрешиха изхода от тази среща. Акценти за отбелязване- началния удар,  елементът който беше от особено значение за всичко случващо се на терена. Традиционно вече Левски разчита на силния  сервис, за да може да печели, но във важните моменти на този мач Пирин беше отборът с по-резултатен сервис. Предимството на Левски при атака след негативно посрещане 56% срещу 35%  за Пирин не беше материализирано, въпреки че повеждаха на два пъти в резултата, гостите си тръгнаха само с точка от Разлог. Силни Елчинов 16 точки и Георгиев 21 точки, допринесоха за нова победа на Пирин.

СОФИЯ(БЪЛГАРИЯ)
0-3
СЛАВИЯ
НЕФТОХИМИК
Score
25 - 27
21 - 25
15 - 25
61 - 77

Опитът  срещу  младостта! Ентусиазмът, желанието и възможностите на младежите от Овча купел на този етап стигат само до оспорвани геймове, които губят в самия край. Акценти за отбелязване – предимството на Славия при атака след позитивно посрещане 58% срещу 44% за Нефтохимик, не е дало необходимите резултати, в по-съществените компоненти, които са важни за спечелване на даден мач. Това са атака след негативно посрещане 59% срещу 38% и атака след защита 56% срещу 22%, наблюдава се чувствителна разлика за опитните волейболисти от Бургас. Икономично, пестеливо и с равномерна игра от всички състезатели (четири състезатели са завършили мача с над 10 реализирани точки). Нефтохимик си тръгва от София с нови три точки и по-голяма увереност след микро кризата, в която бяха попаднали. За домакините остава безценният опит, който трупат в такива мачове и който ще им бъде полезен в бъдеще.

ТЕТЕВЕН(БЪЛГАРИЯ)
0-3
ТЕТЕВЕН ВОЛЕЙ
МОНТАНА
Score
10 - 25
22 - 25
23 - 25
55 - 75

Убийствено начало за гостите, разгромен първи гейм и последвало отпускане. Познат сценарии във волейболни мачове. Въпреки опитите на домакините и възможностите, които са имали във втория и третия гейм  Монтана си тръгва от Тетевен с нови три токи .

ДУПНИЦА(БЪЛГАРИЯ)
3-1
МАРЕК
МИНЬОР
Score
25 - 16
25 - 22
23 - 25
25 - 21
98 - 84

В Дупница отново се радват на победа, след две поредни загуби Марек се връща на пътя на успеха. Акценти за отбелязване – от всичко по много за домакините в този мач. Повече грешки 33 срещу 28, повече блокади 12 срещу 8, повече асове 7 срещу 4. В компонентите на играта отново предимство за Марек, като най-изразено е при негативно посрещане, 52% срещу 35%. Добър мач за Дауди реализирал 24 точки, подкрепян от Величков 14 с точки и Трифонов с 13, от които 6 на блокада, са най-резултатните за Марек в този мач. При гостите се забелязва дисбаланс при посрещане и атака, в цифрово изражение графиката е следната 56% позитивно и само 33% успешна атака. Усилията да вкарат мача в тайбрек не са се увенчали с успех и поредна загуба. Марек изплува в класирането и с тази победа заема 7 място в класирането.

КЪРДЖАЛИ(БЪЛГАРИЯ)
1-3
АРДА
ЦСКА
Score
25 - 17
21 - 25
14 - 25
22 - 25
82 - 92

Тежко гостуване за ЦСКА в негостоприемната зала Арпезос. След гейм пасив армейците се връщат в мача и го печелят благодарение на дългата резервна скамейка и смените, които е предприел Попов (Яни Георгиев на мястото на Стефанов и Мляков на мястото на Крачев). Акценти за отбелязване – феноменален мач на получилия възможност за изява Тодор Костов. Като централен нападател е завършил мача със сериозните 17 точки, 9 от 9, в атака 100%, 3 блокади и 5 директни точки от сервис. Сериозно предимство на ЦСКА при положително посрещане 66% срещу 32% за Арда, гарнирано със стабилен сервис (10 точки) и успешна блокада 11 броя, по-малко грешки от противника 23 срещу 28 за Арда, дават отговор на въпроса защо армейците са си тръгнали от Кърджали с три точки и увеличават победната си серия на кота 9. ЦСКА продължават да са лидери в класирането без загубен мач. Усилията на Нешев и компания са стигнали само за гейм в този мач, Арда продължава да изпитва сериозни проблеми в организацията на игра и резултатите го показват от 9 мача само една победа срещу последния в класирането Славия. Това им отрежда предпоследно място в класирането, само с 3 точки актив. Продължавайки по този начин оцеляването им в Супер лигата е под въпрос.

ДОБРИЧ(БЪЛГАРИЯ)
3-0
ДОБРУДЖА07
ЧЕРНО МОРЕ
Score
25 - 11
25 - 12
25 - 18
75 - 41

Регионално дерби или такова е трябвало да бъде, но реалността е друга. Безапелационна победа с разгромяващ резултат, домакините са съхранили сили за мача от европейските турнири. Други коментари при такъв развой на мача са излишни.

+ There are no comments

Add yours