Супер лига – плейоф 3

Супер лига – плейоф 3


Първият етап от плейофите е в историята. Финалната четворка е ясна- Нефтохимик, Монтана, ЦСКА и Пирин.

Във тази първа фаза  се получиха  изненадващи резултати и интересни двубой. В крайна сметка напред в преследване на шампионската титла, продължават отборите които показаха характер, манталитет, майсторство и здрави нерви.

РАЗЛОГ(БЪЛГАРИЯ)
3-0
ПИРИН
ЛЕВСКИ
Score
28 - 26
25 - 22
25 - 16
78 - 64

Очакванията бяха за дълъг и оспорван сблъсък в пет действия. За съжаление на сините волейболисти само първата част беше оспорвана. В действителност този мач показа, какво е отборна игра, и липса на такава. От едната страна прилична организация на игра, от другата страна  група от състезатели които са се събрали да се пораздвижат играейки волейбол. Домакините водени от своя капитан Благовест Катранджиев направиха показно изпълнение , как трябва да се играе в плейофната  фаза. С минимум грешки , без излишни фойерверки. Отборна игра и желание за доказване. И в трите изиграни срещи отборът на Северин Димитров показа облик, постоянно ниво на игра , изчистена от непредизвикани грешки. Присъствието на Катранджиев допринесе за спокойствието при посрещане на началния удар , което рефлектира върху цялостната организация на атаката на отбора. Пирин приключи срещата класически в три гейма и на полуфинал ще срещне шампионите от Нефтохимик. Ако продължават да играят по този начин , вече и психически не обременени изхода на срещите е неясен. За Левски сезона приключи, поредния незадоволителен изпълнен с много колебливи игри и променливи резултати. Много въпросителни и тежки анализи стоят пред Владо Николов за бъдещето на отбора на Левски.

СОФИЯ(БЪЛГАРИЯ)
3-1
ЦСКА
ХЕБЪР
Score
25 - 18
25 - 19
24 - 26
25 - 16
99 - 79

Очаквано и резонно, класирането на армейците  на полуфинал   е факт. След като изпуснаха да приключат серията в Пазарджик , след като имаха предимство в серията, пред  Хебър  стоеше много трудна задача. Да се върнат отново до София и да  победят за втори път ЦСКА като гост, за да спечелят серията. За момчетата на Атанас Петров това се оказа мисия невъзможна. В първото си участие в Супер лигата, Хебър се представи повече от достойно. ЦСКА показа класа ,майсторство и манталитет на победители. Армейците влизат в полуфиналните битки срещу Монтана в добра кондиция, Сашо Попов ще може да разчита на всички състезатели. Силен мач за Венцислав Георгиев който дълго време лекуваше контузия, в тази среща е реализирал 21 точки за победата на ЦСКА.

БУРГАС(БЪЛГАРИЯ)
3-0
НЕФТОХИМИК
МАРЕК
Score
25 - 20
25 - 13
25 - 16
75 - 49

Всеки ден, не е велик ден!

Закономерно и логично Нефтохимик продължава в следващата фаза. Голяма разлика в класите, и в поставените цели. Силен Валентин Братоев завършил мача с 26 точки. Марек излиза във ваканция , а Нефтохимик приема Пирин в полуфиналната серия.

 

Най- резултатен състезател:

  1. Валентин Братоев Нефтохимик 26 точки/ 16 атака/ 5 блок/ 5 сервис
  2. Венцислав Геогиев ЦСКА 21 точки/ 16 атака/ 2 блок/ 3 сервис
  3. Минчо Минчев Хебър 21 точки/ 19 атака/2 сервис
  4. Благовест Катранджиев Пирин 17 точки/ 15 атака/ 2 сервис
  5. Яни Георгиев ЦСКА 15 точки/ 13 атака/1 блок/ 1 сервис

+ There are no comments

Add yours