Супер лига -Полуфинал 1

Супер лига -Полуфинал 1


Сериозните мачове започнаха!

МОНТАНА(БЪЛГАРИЯ)
3-2
МОНТАНА
ЦСКА
Score
27 - 25
21 - 25
25 - 15
22 - 15
15 - 13
110 - 93

Още в първата среща от полуфиналната серия се стигна до драматични обрати и напрегнати моменти.

Дълга битка с изобилие от грешки и от двете страни.

Като  за начало Монтана направи малка крачка към поредния финал, побеждавайки ЦСКА с 3-2 гейма в собствената си зала.

И двата отбора излязоха на терена с най- доброто което имат в момента. За ЦСКА като основен диагонал, в игра се появи дълго отсъстващият поради контузия  Венцислав Георгиев.

Двата тима заформиха здрава битка, с много обрати в резултата. В отборът на Монтана основни състезатели подведоха , Кьосев и Абаев имаха колебания в действията си . Това принуди Даниел Пеев да търси промяна.  С влизането в игра на вторият разпределител Делчо Раев ,домакините намериха верния ритъм. ЦСКА се придържаше към познатата схема на игра с опитните Ивайло Стефанов и Христо Цветанов на игрището.

Монтана изпитваше сериозни проблеми при посрещането на началния удар в дълги периоди от мача, но добрата игра в нападение на висока топка компенсираше тези грешки. Потвърждение на тези думи са  високите проценти при атака след негативно посрещане при домакините 55% срещу 37% за ЦСКА.  Кирил Клетц направи поредният си силен мач  реализирайки 30 точки за своя отбор, младия Аспарухов добави 25 точки.

 

След размяна на геймове мачът бе решен от тайбрек, завършил по грозен начин с намеса от вън. При резултат 11-9 за Монтана, и поредно разиграване след начален удар на ЦСКА , и спечелено от армейците с точкова блокада, от съдийската маса се изпраща сигнал за нередност в нареждането на гостуващият отбор. Въпреки това ЦСКА успя да поведе с 12-11 с три успешни блокади, но не успя да затвори срещата в своя полза.

Коментарът за ситуацията която прекъсна срещата за около 10 минути е пълен абсурд и провокация – аргументите  за това са следните:

Първо, при започване на самия пети гейм от съдийската маса проверяват нареждането на състезателите, и ако има нередност се отразява.

Второ, след осма точка, когато двата състава сменят игралните полета отново се прави проверка за някакви нередности около нареждането на отборите . Така, че остава съмнението ,че това действие е умишлено което развали общата картина от добрия волейболен спектакъл. Монтана спечели мача, поведе в резултата с 1-0 победи и с положителни емоции ще очакват втората среща .

Най резултатен състезател:

  1. Кирил Клетц Монтана 30 точки /25 атака/ 2 блок/ 3 сервис
  2. Аспарух Аспарухов Монтана 25 точки /22 атака/ 2блок/ 1 сервис
  3. Венцислав Георгиев ЦСКА 24 точки/ 21 атака/ 2 блок/ 1 сервис
  4. Христо Цветанов ЦСКА 15 точки/ 8 атака/ 6 блок/ 1 сервис

+ There are no comments

Add yours