Супер лига – Полуфинал 2

Супер лига – Полуфинал 2


Борбата продължава с пълна сила!

МОНТАНА(БЪЛГАРИЯ)
1-3
МОНТАНА
ЦСКА
Score
20 - 25
25 - 23
21 - 25
21 - 25
87 - 98

Трудно се играе серия от мачове един след друг. Малко състезатели са способни на това. ЦСКА се върна в серията след победа във втората среща.

Мастер клас демонстриран от старите пушки в отбора на ЦСКА -Ивайло Стефанов и Христо Цветанов. Двамата демонстрираха висша форма на професионализъм с поведението си,  завидна физическа кондиция ,психическа устойчивост и желание за победа. Пример за подражание за всички волейболисти които играя в Супер лигата. Много хора са се съмнявали , че  ЦСКА ще се противопостави на Монтана след тежкия първи мач който изиграха двата отбора,  имайки предвид напредналата възраст на някои състезатели в отбора на Сашо Попов. Но са останали изненадани от нивото на волейбол което демонстрираха червените. Събрани и концентрирани с минимум непредизвикани грешки, ЦСКА контролираше случващото се на игрището. Съвсем закономерно спечели срещата и изравни серията.

Младежите на Пеев  бяха емоционално изтощени от първия мач. Проявиха колебание в основни компоненти от играта – посрещане и начален удар. Организацията на игра не бе ниво, много непредизвикани грешки и закономерно загубен мач.

Серията се премества в София и остава отворена , най интересното тепърва предстои.

БУРГАС(БЪЛГАРИЯ)
3-0
НЕФТОХИМИК
ПИРИН
Score
25 - 11
25 - 19
25 - 19
75 - 49

Ударно начало за шампионите срещу Пирин. Три гейма под 20 точки. Със своя стил на игра,  сервис- блок, момчетата на Найден Найденов бързо са пречупили съпротивителните сили на гостите от Разлог. 17 точки от сервис за три гейма са сериозно постижение. Много силен мач за Валентин Братоев реализирал 21 точки , 9 от тях от начален удар.

Чиста победа и крачка напред към защита на титлата .

Най -резултатен състезател:

  1. Валентин Братоев Нефтохимик 21 точки/ 10 атака/ 2 блок/ 9 сервис
  2. Кирил Клетц Монтана 17 точки/ 16 атака / 1 сервис
  3. Венцислав Георгиев ЦСКА 17 точки /15 атака/ 2 блок

 

+ There are no comments

Add yours