Супер лига- Полуфинал 3

Супер лига- Полуфинал 3


С възстановени сили и нов ентусиазъм , битката за финал се поднови с поредния сблъсък между отборите на ЦСКА и Монтана.

СОФИЯ(БЪЛГАРИЯ)
3-2
ЦСКА
МОНТАНА
Score
25 - 22
23 - 25
25 - 22
23 - 25
15 - 8
111 - 102

Сериозно противопоставяне и волейбол на високо ниво, където дребни нюанси определиха победителят в мач номер 3. Всеки даваше най- доброто на което е способен, изпълнявайки тактическите указания на своите треньорите. Монтана даде свидна жертва още в самото начало на срещата , либерото Добромир Иванов получи травма в глезена и беше заменен от Кристиян Петров. Това се отрази на отбора но не фатално , неговия заместник се справи достойно с напрежението. Проблемите в отборът на Монтана бяха от друго естество.

Двамата разпределители умело и настоятелно  използваха централните нападатели в атака, където имаше ефектни изпълнения. Добра стратегия , но трудно може да се спечели мач , ако крайните нападатели проявят колебание. Такова колебание в срещата се забеляза в играта на младия Аспарух Аспарухов , добре започна мача , но колкото срещата напредваше токова падаше неговата ефективност. Кирил Клетц също беше далеч от най добрия волейбол който може да играе , всичко това има свое обяснение , а то е: ЦСКА принуди противника да игра по удобен за тях  начин. Армейците контролираха случващото се на терена през по-голяма част от мача, имаха възможност да затворят срещата с 3-1,взеха преднина в четвъртия гейм, поведоха с 9-5 но, многото непредизвикани грешки от тяхна страна, върнаха Монтана в играта. Геймът продължи с игра точка за точка, накрая гостите в срещата излязоха победители. За да бъде  драмата пълна, тайбрек реши крайния победител. Петата част започна ударно за ЦСКА 5-0 , този развой на събитията прекърши съпротивителните сили на Монтана. Показаха характер и манталитет на победители. Първи спечелен тайбрек през този сезон, победа и крачка напред към желания финал.

Поредният мастер- клас от Ивайло Стефанов и Христо Цветанов , който на връх 40 ти я си рожден ден показа завидна скорост, бързина и желание за победа. Завърши срещата като най резултатен състезател с 21 точки.

 

Нефтохимик е на финал след нова победа срещу Пирин.

БЛАГОЕВГРАД(БЪЛГАРИЯ)
0-3
ПИРИН
НЕФТОХИМИК
Score
27 - 29
20 - 25
15 - 25
62 - 79

Съвсем закономерно момчетата на Найден Найденов ще защитават титлата от миналата година. Очакванията бяха за по-сериозно противодействие от страна на Пирин, но явно на този етап това е максимума на отбора.

 

Най- резултатен състезател:

  1. Христо Цветанов ЦСКА 21 точки/ 13 атака/ 6 блок/ 2 сервис
  2. Венцислав Георгиев ЦСКА 20 точки / 18 атака/ 2 сервис
  3. Кирил Клетц Монтана 18 точки/ 16 атака/ 1 блок/ 1 сервис

 

+ There are no comments

Add yours