Супер лига -шести кръг

Супер лига -шести кръг


С всяка  изиграна среща се потвърждава мнението на специалистите за оспорван и непредвидим сезон. Шестият кръг е в историята, а резултатите които се получиха са в рамките на очакваното, изненади липсваха. Фаворитите взеха своето.

БУРГАС(БЪЛГАРИЯ)
3-0
НЕФТОХИМИК
ЦСКА
Score
25 - 19
25 - 22
25 - 22
75 - 63

Дербито на кръга! Такова не се състоя , ЦСКА не издържа на напрежението и рухна в три части. За домакините от Нефтохимик този мач се явяваше генерална проверка преди мача от шампионската лига срещу Фридрихсхафен

Акценти за отбелязване-

Нефтохимик излезе за този мач със всичко най годно с което разполагаше. Неуредени документи не позволиха на новото попълнение в отбора Олексей  Стаценко да направи своя дебют. Найден Найденов заложи на състава с който играе в последните няколко мача- Георги Братоев -разпределител- Петър Христов-диагонал/ Валентин Братоев- Георги Петров- крайни нападатели / Илия Петров- Николай Къртев- централни нападатели.

Александър Попов започна мача с Владислав Станков-разпределител -Венцислав Георгиев -диагонал /Христо Цветанов – Красимир Гайдарски централни нападатели/ Яни Георгиев – Пламен Шекерджиев – крайни нападатели. Именно на най младите в отбора се наложи да се справят със силния сервис на домакините. Съдейки по резултата може да се каже ,че не се справиха на посрещането на началния удар, което рефлектира върху общата организация на игра. В по късен етап от мача на мястото на Шекерджиев се появи Станислав Петков , но и това не даде необходимия резултат. Армейците допускаха много елементарни грешки при обработване на топката и с това позволиха на опитния отбор на Нефтохимик да контролира случващото се на терена. Тактиката за силен сервис  на ЦСКА   в този мач не работеше,  слаб и  неправилно насочен начален удар, позволи на Георги Братоев да разпределя равномерно играта на своя отбор . Непонятно защо голям процент от сервисите попадаха във либерото на Нефтохимик Теодор Салпаров което не носеше никаква полза за гостите в този мач. Напротив процента на атака след позитивно посрещане стигна до 72% за Нефтохимик. Слаб компонент в играта на Нефтохимик в този мач беше блокадата, само 4 нетни блокади за целия отбор,( две на разпределителя Братоев). Срещу отбори от нашето първенство такива показатели на този етап не са фатални , но срещу по-опитни отбори ще бъде трудно да държат игрови ритъм. Пред Нефтохимик предстои тежък двубой срещу противник с много богат опит в европейските турнири. И, ако във вътрешния шампионат рискованата игра на моменти  носи резултат , то в такива двубой  може да се окаже фатална за крайния успех.

РАЗЛОГ(БЪЛГАРИЯ)
3-0
ПИРИН
МАРЕК
Score
25 - 18
25 - 18
25 - 22
75 - 58

Регионално дерби, винаги с особен заряд. Е, този път такова нямаше. Добрите моменти за отбора на Пирин продължават ,чиста победа постигната с минимално количество непредизвикани грешки.

ВАРНА (БЪЛГАРИЯ)
3-1
ЧЕРНО МОРЕ
ТЕТЕВЕН ВОЛЕЙ
Score
22 - 25
25 - 21
25 - 22
25 - 20
97 - 88

Моряците навлизат в правилен ритъм. След гейм пасив , последват три без ответни и ценна победа над директен противник.

ПЕРНИК (БЪЛГАРИЯ)
3-2
МИНЬОР
ЛЕВСКИ
Score
20 - 25
26 - 24
25 - 20
21 - 25
15 - 10
107 - 104

Миньор продължава да редува силни и слаби мачове. Ценна победа която ще даде глътка спокойствие и  импулс за нови подвизи. Ефективен сервис( 8 грешки със 6 аса) и добра блокада( 20на брой) , ключът към двете  спечелени точки срещу сините.

Левски е в криза , трети пореден мач сините волейболисти не могат да стигнат до победа, без значение къде играя. Голям проблем пред отбора на Владо Николов е затварянето на геймовете.

ПАЗАРДЖИК(БЪЛГАРИЯ)
3-0
ХЕБЪР
АРДА
Score
25 - 18
25 - 17
25 - 18
75 - 53

Чиста и безпроблемна победа за домакините от Пазарджик. Разликата в класите на двата отбора е очевидна. Хебър бавно и методично с добра игра се придвижва към горната част на класирането в супер лигата.

ДОБРИЧ(БЪЛГАРИЯ)
2-3
ДОБРУДЖА07
МОНТАНА
Score
25 - 23
21 - 25
22 - 25
25 - 22
10 - 15
103 - 110

Монтана запазва лидерската позиция след тежък мач в Добрич. Единственият отбор без загуба до този момент.

 

Най- резултатни резултати в шести кръг:

  1. Смилен Мляков -Левски 29 точки (26 атака/2сервис/1блок.
  2. Иван Дамянов- Миньор 25 точки (21 атака/ 3блок.
  3. Ивайло Иванов – Миньор 21 точки (16 атака/ 5блок.
  4. Стефан Иванов -Черно море 19 точки ( 17 атака/ 2блок.
  5. Камен Каменов- Тетевен 18 точки (14 атака/ 2 сервис/2 блок.

 

+ There are no comments

Add yours