Суперкупа 2019

Суперкупа 2019


Хебър пише история!

Първа Суперкупа във витрината на Хебър!

СОФИЯ(БЪЛГАРИЯ)
3-0
ХЕБЪР
НЕФТОХИМИК
Score
31 - 29
25 - 20
25 - 18
81 - 67
Нефтохимик АТАКА СЛЕД ПОСРЕЩАНЕХебър
АТАКА СЛЕД ПОЗИТИВНО ПОСРЕЩАНЕ +#
Греш.2Блок.3Проц.39%Тот.36Тот.22Проц.68%Блок.2Греш.2
АТАКА СЛЕД НЕГАТИВНО ПОСРЕЩАНЕ - !
Греш.1Блок.3Проц.32%Тот.25Тот.18Проц.33%Блок.3Греш.3
АТАКА СЛЕД ЗАЩИТА
Греш.6Блок.4Проц.39%Тот.38Тот.34Проц.50%Блок.2Греш.3
Reception 67Reception 50
Points S.O33Points S.O28
Each2.03 S.OEach1.79 S.O
Point1Point1
Serve68Serve80
Points B.P13Points B.P25
Each5.23 serve.Each 3.2serve.
B.P1B.P1

Зрелищен двубой, даде началото на клубния сезон в България.

Нефтохимик и Хебър вдигнаха много летвата преди началото на новия сезон с мача, който изиграха за Суперкупата на България.

Двата отбора се захапаха още в началото, никой не отстъпваше, резултата се движеше точка за точка. По съобразителни се оказаха пазарджиклий, които успяха да спечелят първата част, а с това и ключово психологическо предимство.

снимка:volleycomment

Много важен първи гейм, който предопредели развоя на събитията до края на мача.

Дребни детайли дадоха предимство на Хебър,  в тази първа част от двубоя най-ясно си пролича синхрона между отделните звена между двата отбора.

Хебър започна подготовка още в началото на август, Атанас Петров имаше възможност да работи с целия наличен състав с много малки изключения.

снимка:bulgarian volleyball federation

Нефтохимик имаше малко време да работи в пълен състав и това си пролича в тази среща. Моментната форма оказа своето влияние.

Акценти за отбелязване:

Безобразен сервис и от двата отбора, личеше си притеснение и трудна адаптация към новите условия. Нефтохимик така и не успя да намери своя сервис до края на мача, 18 сгрешени сервиса за три гейма са доста.

Хебър превъзхождаше своя противник в два ключови компонента от играта, атака след позитивно посрещане и при атака след защита.

Георги Братоев надигра по категоричен начин своя опонент Добромир Димитров, ясно си пролича на моменти липсата на синхрон между нападатели и разпределител.

Нефтохимик изпитваше сериозни проблеми при посрещането на флот сервис, с опростена игра нападателите на Николай Желязков изпитваха трудности при преодоляването на добре организирания блок на Хебър.

Стартът е даден, първенството започва след седмица. Очакват ни много интересни и вълнуващи двубой през новия сезона на Суперлигата.

 

 

+ There are no comments

Add yours