Суперкупа на България – преди мача

Суперкупа на България – преди мача


Клубният волейбол се завръща, изправен пред нови условия и правила.

След като всичко спря в средата на март, дойде време за рестарт.

Мач за Суперкупата на България, ще даде началото на сезона.

Отборите на Нефтохимик и Хебър ще се изправят в битка за първи трофей през новият сезон.

Очаквания-

Важен мач за самочувствие, психологическо предимство и добро настроение преди началото на сезона. Всеки мач за трофей, носи своя заряд и емоции, този двубой няма да бъде изключение.

Отборите-

И двата отбора запазиха основното ядро от състезатели. За отбелязване е, че отборите започват сезона с нови разпределители. Георги Братоев се връща в Нефтохимик, след като изкара последният сезон в Хебър, Иван Станев се връща в Хебър след едногодишен престой в Добруджа07. Тези рокади ще дадат нов облик на играта на отборите.

снимка:cev.eu

Нефтохимик прибегна до трансфер в последната минута, привлече Теодор Салпаров на поста либеро. За краткото време до мача, едва ли неговото присъствие, (ако се появи на игрището) ще промени съществено играта на отбора. Опитът е от значение, но и спортната форма е важна.

Нефтохимик има известно предимство преди този мач, на база на изиграните мачове от предварителните турнири за Ш.Л. Все пак това са официални срещи със сериозни противници. Николай Желязков имаше възможност, да види в реална игрова обстановка как функционира неговия отбор, къде са силните страни и къде допуска грешки.

снимка:vc hebar

Хебър без проблеми побеждаваше в контроли до момента с отборите от българското първенство. Отборът  разполага с много дълга скамейка, което е голям плюс за Атанас Петров.

Отборите се познават достатъчно добре, място за супер изненади няма, основните действащи лица са същите.  Дребни детайли ще бъдат от значение за крайния изход.

Сервисът може да наклони везните, към единия или другия отбор, но решаващо за крайния успех ще бъде, отиграването на висока топка, който успее да бъде по ефективен, той ще спечели.

+ There are no comments

Add yours