Суперлига на Италия – обзор

Суперлига на Италия – обзор


Този уикенд ситуацията бе с една идея по-добра, но отново се играят срещи от различни кръгове.  Мачове се отменят, но шоуто продължава!

Италиански волейбол през погледа на Атанас Карачански , администратор на “Фенове на италианското волейболно първенство”

grafica: Nicola Mazzoldi

През изминалата събота трябваше да има две срещи,  Милано пътуваха до Тренто, но в последният момент, мачът бе отменен поради заразен в лагера на трентинци.

Така в този ден се игра само Пиаченца и Монца, който завърши при резултат:

PIACENZA(ITALIA)
1-3
GAS SALES
VERO VOLLEY
Score
22 - 25
25 - 16
26 - 28
17 - 25
90 - 94

Срещата се излъчваше live в интернет и успях да я проследя. Не крия своите сантименти към тима на Пиаченца, но те отново разочароваха, с оглед на добрия и балансират състав с който разполагат. Отново на ниво бе Аарън Ръсел, а разпределителят Микеле Баранович, показа че не е загубил своя синхрон и бързо се включи в тима. 17 точки за Ръсен, който бе най-резултатен . Също с толкова за победителите се отчете и Адис Лагумджия, който продължава със солидните си изяви в своя дебютен сезон и да оправдава големите очаквания, които му се възлагат, като един от най-проспериращите играчи на позицията на диагонал. Филипо Ланца добави 14 точки,  самото му присъствие в тима, дава съвсем различно настроение и увереност в неговите съотборници.

снимка:superlega.it

 

MODENA(ITALIA)
3-0
LEO SHOES
KIONE
Score
25 - 23
25 - 17
30 - 28
80 - 68

Нищо изненадващо от резултата, но куриозното в случая е, че докато реално трябва да бъде 10 кръг в момента, тази среща бе от … 18 – ия !

Както казва небезизвестният роден и вече доказал се и в европейски мащаб, специлист Богдан Млъчков, автор на “Volleyball Explained” “Играе се, каквото и когато може” правейки съпоставка със ситуацията в Полша и тамошната лига, която той следи.

Относно мача, Падова отново показа, че отстъпва видимо на останалите тимове в елита и реално само словенският им диагонал Тончек Стерн, е на някакво ниво, като постоянство, 13 точки за него (2 аса и 1 блок).

снимка:superlega.it

Лука Ветори от Модена, затвърди максимата, че играе добре срещу отбори от втората част на таблицата и записа 16 точки, пореден силен мач за Мориц Карлитцек, който е най-добре представящият се състезател на тима през цялата кампания.

Мика Кристенсен напомни за себе си с класата  която притежава,  бе избран за най-полезен в мача със своите 9 точки , от които цели 3 блока и два аса.

снимка:superlega.it

Имаше  интересна ситуация от този мач, в която при разиграване третият удар се падна на него и вместо, да я пусне, както масово разпределител би направил free ball , той я атакува почти от място и то от задна линия – наистина изпълнение, на което би завидял всеки диагонал, изхождайки от това, че на тях се пада отговорността да атакуват от зона едно в задно поле (клипът може да видите в групата ми във фейсбук “Фенове на италианското волейболно първенство” )

Най-голямата изненада, в неделя вечер дойде пак в мач, който се играе в аванс – този от 11 кръг между Лубе и Вибо Валентия

CIVITANOVA(ITALIA)
1-3
LUBE
TONO CALIPO
Score
23 - 25
25 - 18
20 - 25
23 - 25
91 - 93

Лубе досега бяха непобедими, но Вибо показва, че са приятната изненада, тимът има добър колектив, а движеща сила са състезателите, чийто майчин език е френският.

Цели петима от Вибо приключиха с  двуцифрен точков актив (нещо, което по принцип е характерно именно за Лубе) Тибо Росард с  19 точки , 17 точки добави канадецът Джеймс Дефалко. Вибо доказа с играта си, че заслужава победата и напомниха за чара на италианската лига, в която такива неща се случват често и всеки може да победи всеки.

снимка:superlega.it

За Лубе отново имаше петима с двуцифрен точков актив, но нямаше как да бъде преодоляна първата им загуба в този мач срещу вдъхновените “южняци” от Калабрия.

Благодарение на Nicola Mazzoldi от Pillole di Volley, класирането изглежда по този начин, като е вписано кой отбор, колко срещи е играл.

+ There are no comments

Add yours