Суперлига- финал епизод 1

Суперлига- финал епизод 1


Пробива е факт!

ПАЗАРДЖИК(БЪЛГАРИЯ)
1-3
ХЕБЪР
НЕФТОХИМИК
Score
16 - 25
25 - 21
18 - 25
19 - 25
78 - 96

Първа сериозна крачка към нова титла за Нефтохимик !

Финал без диагонал не може да се спечели!

 

В един финал има и други компоненти освен спортно техническите , които излизат на преден план, психическа устойчивост, манталитет, характер и индивидуални умения. Точно тези компоненти, натежаха на везната в полза на Нефтохимик в първата среща от финалната серия.

Началото на мача не предвещаваше такъв понататъшен развой.  Основното оръжие на Хебър- сервиса  не проработи , много грешки и изгубен ритъм на игра. Основни единици от отбор на Хебър като Брадли Гънтър и Александър Лявтов не издържаха на напрежението. Много грешки на ключови елементи от играта.  Проблемите при посрещане опростиха до максимално играта на Хебър. Нападателите бяха принудени през голям период от време, да атакуват  срещу добре организирана двойна и тройна блокада на противника.

снимка:vc neftohimik

Нефтохимик печелеше геймовете с лекота натрупвайки сериозен аванс още в началото на геймовете. От другата страна Хебър с невероятни усилия печелеше своите точки. Смените които предприе Атанас Петров не успяха да променят случващото се на терена.

Разпределител в зона 1 , грандиозни проблеми и за двата отбора.

Именно в тази ротация се трупаха най –много точки от отборите при флот сервис. За съжаление ,  възпитаниците на Атанас Петров трудно намираха  верните решения за бързо превъртане, влизаха в серия от точки , което допълнително смачкваше тяхното самочувствие. От другата страна на мрежата имаха Николай Учиков , който отигра почти всички лоши и трудни топки. Блокадата функционираше много добре, Теодор Тодоров загатна за най- доброто от себе си на мрежата , където тормозеше с присъствието си  до последно нападателите на Хебър.

Напрежението изигра лоша шега на домакините, амбицирани до краен предел и притеснени от очакванията на публиката в залата , грешките бяха в  повече от допустимото за такъв тип мачове. Домакинското предимство е изгубено. Нефтохимик демонстрира шампионски дух и манталитет , разпознавайки важните моменти във всеки гейм.

Големият въпрос е,  дали Хебър ще може да подобри играта си, за да бъде конкурентно способен? При втора загуба нещата стават необратими за тях.

+ There are no comments

Add yours