Суперлига на България 1/4 финал- Ясни са два от полуфиналистите

Суперлига на България 1/4 финал- Ясни са два от полуфиналистите


Два от отборите , които ще играят на  полуфинал са ясни!

Значително по интересно беше в Добрич, където Добруджа07 и Нефтохимик отново изиграха пет гейма.

Имаше битка да, обрат да,  но без много качествен волейбол.

Нефтохимик упя и този път за излъже своя противник.

ДОБРИЧ(БЪЛГАРИЯ)
2-3
ДОБРУДЖА07
НЕФТОХИМИК
Score
23 - 25
23 - 25
25 - 15
31 - 29
13 - 15
115 - 109
Statistics
Teams
5Serve (ace)5
49%/29%Reception (pos% / ex%)56%/36%
53%Attack (pos%)50%
14Block (kill blocks)7
30Erors35
Жулиен Георгиев 32т
29ат/2бл/1сер
Best scorerЖани Желязков
19т/19ат

В най-важната част от първенството, сериозни кадрови проблеми пред Миро Живков, който не можеше да разчита на основни фигури, като Мартин Мечкаров и Венцислав Рягин. Това до известна степен оказа влияние върху играта на домакините в тази среща.

снмка:Момчил Тодоров Национална Волейболна Лига

От другата страна на мрежата, Николай Желязков започна срещата със всички свои звезди и рядко прибягваше до смени през целия мач.

Нефтохимик спечели първите два гейма след като имаше конфортна преднина в тях и отиграваше важните топки. След това, просто спря да играе и очакваше Добруджа07 да капитулира напълно, но това не се случи. Волейболистите на Миро Живков се бореха храбро за всяка точка, започнаха третата част убедително, поставиха под напрежение своя противник и се върнаха в мача. Четвъртата част беше изпитание на нервната система на двамата треньори, много непредизвикани грешки и от двата отбора, сервисът беше под всякаква критика. След много обрати, в крайна сметка, 31-29 за Добруджа07 и нов тайбрек между двата отбора.  Последната част, започна точка за точка, напрежението се покачваше. Добруджа07 първа трепна и допусна пробив при 8-8, след това Нефтохимик взе необходимата преднина да контролира случващото се и в крайна сметка успя да победи и да се класира за полуфинал.

снимка:Момчил Тодоров национална волейболна лига

 

За отбелязване е добрата игра на Жулиен Георгиев, който приключи срещата с впечатляващите 32 точки, но сякаш не получи достатъчната  подкрепа от останалите си съотборници за крайна победа.

Добрудж07 даде всичко от себе си, бориха се мъжки, но  за тях сезона приключи. Играха финал за купа България и отпадат на 1/4финал в първенството. Тепърва ще се правят анализи за изминалия сезон, от клубното ръководство, но определено очакванията бяха за нещо повече.

снимка:Момчил Тодоров национална волейболна лига

 

Значително по-спокойно беше в Монтана, където волейболистите на Даниел Пеев приключиха серията в два мача и се класираха за полуфинал

МОНТАНА(БЪЛГАРИЯ)
3-0
МОНТАНА
МАРЕК
Score
25 - 22
25 - 14
25 - 20
75 - 56
Statistics
Teams
5Serve (ace)2
57%/26%Reception (pos% / ex%)41%/17%
54%Attack (pos%)39%
9Block (kill blocks)6
17Erors23
Максим Сапожков
18т/17ат/1сер
Best scorerДимитър Дулчев
9т/8ат/1бл

По принцип в плейофна фаза, двубоите между четвъртия и петия са много оспорвани поради изравнените сили. В тази двойка от плейофите се очакваше много оспорвани мачове и дълга серия, но това не се случи.

снимка:национална волейболна лига

Непонятно защо, волейболистите на Виктор Карагьозов приключиха така, след като показаха много приятен волейбол в редовния сезон и определено можем да кажем, че бяха изненадата.

снимка:национална волейболна лига

Монтана се класира за полуфинал, където ще има за противник победителя от двойката Хебър- Локомотив.

+ There are no comments

Add yours