Суперлига на България първа осмица Добруджа07-Нефтохимик

Суперлига на България първа осмица Добруджа07-Нефтохимик


След месец и малко време без мачове, срещата между двата отбора бе сериозно предизвикателство. Преминали през тежка ковид криза, волейболистите на двата отбора дадоха най-доброто на което са способни.

Домакините от Добруджа07, искаха повече победата и закономерно я постигнаха.

ДОБРИЧ(БЪЛГАРИЯ)
3-0
ДОБРУДЖА07
НЕФТОХИМИК
Score
25 - 20
25 - 22
25 - 21
75 - 63

снимка:Момчил Тодоров nvl

Сервисът е мерило за формата на даден отбор и състезател. В началото на мача и двата отбора сервираха с много грешки и слаба ефективност, нямаше добър игрови ритъм. Явно принудителната пауза е дала своето отражение. В хода на мача Добруджа07 успя да компенсира слабия сервис( 20 грешки за три гейма),с  много добра блокада (15 успешни блокади). Домакините проявиха по-голямо желание за победа, играеха самоотвержено в защита и рационално в атака.

Statistics
Добруджа07TeamsНефтохимик
4Serve (ace)5
53%/ 16%Reception (pos% / ex%)59%/26%
48%Attack (pos%)32%
15Block (kill blocks)6
24Erors15
Жулиен Георгиев 18т
17ат/1бл
Best scorerМирослав Градинаров
14 т/12ат/1бл/1сер

Нефтохимик имаше проблеми от различно естество, кадрови проблеми, слаба организация на игра, оттам ялова атака, която допълнителни изнервяше състезателите. Липсваше отборната игра, която сме свикнали да наблюдаваме от шанпионите, разчиташе се на индивидуални действия да обърнат хода на срещата. След два гейма пасив, направиха опит за връщане в мача, но Добруджа07 запази концентрация във важните моменти и съумя да затвори мача в три гейма.

снимка:Момчил Тодоров nvl

Отборите преминали през COVID-19, трудно се връщат към нормалния спортно-състезателен ритъм, ще има колебания в тяхната игра, трябва да се прояви търпение от всички.

За най-полезен състезател бе определен Жулиен Георгиев.

снимка:Момчил Тодоров nvl

+ There are no comments

Add yours