Суперлига на България- първа осмица Хебър- Добруджа07

Суперлига на България- първа осмица Хебър- Добруджа07


Дългата скамейка решава сложните мачове!

Очаквахме дерби, но такова не се състоя. Хебър с чиста победа, над неудобен противник.

ПАЗАРДЖИК(БЪЛГАРИЯ)
3-0
ХЕБЪР
ДОБРУДЖА07
Score
26 - 24
25 - 18
26 - 24
77 - 66

Натоварен график с два мача в седмцата, не е по възможностите на много състезатели от родния шампионат.

Преди тази среща, двата отбора изиграха сериозни мачове, където хвърлиха много ресурси. Хебър се срещна със Зенит Санк-Петербург от турнира за купа CEV и загуби с 1-3 гейма, а Добруджа07 успя да победи шампионите от Нефтохимик в три гейма.

Statistics
ХебърTeamsДобруджа07
7Serve (ace)7
56%/ 37%Reception (pos% / ex%)58%/34%
54%Attack (pos%)42%
7Block (kill blocks)7
16Erors18
Тодор Алексиев 22т
18ат/3бл/1сер
Best scorerЖулиен Георгиев 15т
15ат/

В началото на срещата, Добруджа07 избра тактика, да рискува сервиса и да принуди противника да опрости своята игра, тази тактика беше близко до успех, но в решителната част на гейма, грешките натежаха. Срещу опитен отбор, като Хебър, всеки пропуск се наказва. Трябва да се отбелжи и доброто менажиране на състава от страна на Атанас Петров, който включи в игра свежи състезатели в лицето на Любомир Агонцев и Спас Байрев. Добруджа07, не успя  да се престрои на по-бързата игра на Агонцев. Байрев се възползва от дадена възможност за изява, и има съществен принос за победата на своя отбор.

снимка:национална волейболна лига

Във втората част, Хебър вдигна оборотите, за Добруджа07 бе трудно да отговори, имаше психологическа мини криза, от загубения първи гейм. Хебър със самочувствие решаваше сложните ситуации, когато посрещането беше извадено от три- метровата зона и трябваше да се играе на висока топка. Тодор Алексиев, напомни за най- силния волейбол, който е играл в своята кариера, впечатляващи проценти, както на посрещане (58%поз/42перф), така и в атака с внушителните 72% успеваемост.

снимка:национална волейболна лига

След два спечелни гейма, Хебър намали оборотите, Добруджа07 тръгна на обрат, започна гейма с разлика, но след средата на гейма отново забуксува, пропиля 6- точково предимство. Респектирани от високата блокада на домакините, волейболистите на Миро Живков, трудно стигаха до точките.  Добруджа07, издържа на сервиса на противника, но я нямаше тази решителност в атака , която демонстрираше срещу Нефтохимик, няколко дни по-рано. Пропуснаха възможности, които можеха да обърне хода на мача.

снимка:национална волейболна лига

Двата отбора набраха добра игрова форма, но за тяхно съжаление, отново ще трябва да останат без мачове за месец време. Идват коледни и новогодишни празници. В началото на новата година, националите ще трябва да се борят за квота за европейско първенство и съвсем в реда на нещата е, първенството ще бъде прекратено.

За най-полезен състезател бе избран Тодор Алексиев.

+ There are no comments

Add yours