Суперлига на България- първа осмица Нефтохимик- Левски

Суперлига на България- първа осмица Нефтохимик- Левски


Дерби, като за последно през тази странна и объркана година!

В отложен мач, от четвърти кръг на първата осмица на Суперлигата, Нефтохимик посрещна Левски в зала „Младост“.

Поиграха си двата отбора, имат нужда от игрово време. Голямата заслуга е на Нефтохимик, след като можеха да приключат мача в три гейма.

БУРГАС(БЪЛГАРИЯ)
3-2
НЕФТОХИМИК
ЛЕВСКИ
Score
25 - 13
25 - 21
22 - 25
21 - 25
15 - 11
108 - 95
Statistics
БероеTeamsЛевски
8Serve (ace)5
59%/ 33%Reception (pos% / ex%)51%/36%
50%Attack (pos%)38%
15Block (kill blocks)15
24Erors26
Мирослав Градинаров
23т/19ат/2бл/2сер
Best scorerБоян Йорданов 19т
18ат/1бл

Ударно начало, експресен гейм за шампионите. Очаквана реакция, след като в предишния мач, шампионите претърпяха тежка загуба от Добруджа07. Опитни състезатели, трудно правят два слаби мача, един след друг.  Втори успешен гейм за шампионите и както се случва обикновено, след 2-0, спад на концентрацията, намаляване на оборотите и глътка въздух за губещият отбор. Въпреки видимия спад в играта на шампионите, мачът вървеше към класически резултат, но не така мислеше Андрей Жеков, който в средата на третия гейм, предприе ход на отчаянието, с надеждата за промяна, смяна на разпределителският пост, на мястото на Владимир Станков, се появи младежкият национал Стоил Палев.

снимка:национална волейболна лига

Всеки разпределител има свои поглед върху играта, определено се получи раздвижване в играта на сините, на което шампионите не отреагираха по най-добрия начин за тях. Позволиха на противника да  стопи преднината, която имаха, и да се върне в мача. От гейм на гейм, играта на Левски прогресираше, не без помощта на домакините. След като втората част от мача премина в полза на Левски, се стигна  до краткият решителен тайбрек. Опитът оказа сериозно влияние, върху действията на състезателите в такива решителни моменти. Левски първи се проби, Нефтохимик натрупа комфортна преднина, която подържаше до края. Сините волейболисти нямаха сили и аргументи, да направят класически обрат, от 0-2, до 3-2.

 

 

 

+ There are no comments

Add yours