Суперлига на България сезон 20-21 първа осмица

Суперлига на България сезон 20-21 първа осмица


Оспорвана битка в Монтана!

Пред празни трибуни, двата отбора се опитаха да покажат най-доброто на което са способни на този етап.

МОНТАНА(БЪЛГАРИЯ)
3-2
МОНТАНА
МАРЕК
Score
27 - 29
25 - 20
25 - 17
18 - 25
15 - 12
110 - 103

Трудно начало за Монтана. Двата отбора, бяха в една предварителна група на турнирите за определяне на първата осмица. Тогава, Монтана сравнително лесно спечели. Този път, трябваше максимално да се потруди за да спечели. Домакините направиха опит да се самоубият ритуално, допускайки 25 грешки на начален удар. На практика Марек е спечелил цял гейм от грешки на противника само от сервис.

снимка:национална волейболна лига

След размяна на любезности се стигна до тайбрек, където Марек имаше крехка преднина в резултата (7-5), но липсата на опит и неправилно взети решения, лишиха отбора от победата. Гостите оставиха добро впечатление с играта  си, и си тръгват за Дупница с точка от мача.

Statistics
МонтанаTeamsМарек
6Serve (ace)7
60%/ 26%Reception (pos% / ex%)43%/5%
58%Attack (pos%)50%
8Block (kill blocks)8
33Erors25
Максим Сапожков 26т
22ат/1бл/3сер
Best scorerСветослав Иванов 16т
14ат/1бл/1сер

Монтана продължава да търси своя игрови ритъм, след включването на младите руски  състезатели, които играят на ключови позиции, разпределител и диагонал. И ако, диагонала Сапожков се справя прилично за момента, то играта на разпределителя Крескин е твърде непостоянна, все пак той е на крехките 19 години. Включването на Виктор Костадинов в края на мача, помогна на Монтана да се поздрави с победата. Опитните бойци, Попов и Елчинов също дадоха своя принос с успешна атака в края на мрежата.

снимка:национална волейболна лига

Георги Елчинов, бе избран за най-полезен състезател.

 

 

 

+ There are no comments

Add yours