Суперлига на България сезон 2021-2022 Нов формат на провеждане!

Суперлига на България сезон 2021-2022 Нов формат на провеждане!


Нов формат, който ще даде възможност на всички клубове да покажат на какво са способни в спортнотехнически и  организационен план.

След десетки часове на разгорещени дебати, разговори на висок тон, несъгласие на една част от  ръководството на Суперлигата, подаване на оставка на друга част от ръководството, неуважение на мнението на клубовете, най- накрая се стигна до това, че управителния съвет на БфВ да реши как да се проведе следващият шампионат на България.

снимка:национална волейболна лига

Система на провеждане-

По системата на Бергер, отборите бяха разпределени по следния начин:

Група А– Хебър, Монтана, Марек, Локомотив,Пирин, Славия, Ботев Луковит, Сливнишки герой.

Група Б –  Нефтохимик,  Левски,  Добруджа07,  Дунав,  ЦСКА, Берое,  Дея,  Раковски 1964 Севлиево.

Сле изиграване на мачовете от групите, домакинство гостуване, отборите от група А ще се срещнат с отборите от група Б, при формат четири гостувания и четири домакинства. След това се прави генерално класиране за класическия плейоф. Първите четири отбори се класират за финалната фаза, останалите четири отбора ще се решат след изиграване на плейофни мачове.

снимак:национална волейболна лига

Отборите от 13 до 16 място, ще играя плейоаут, като само един ще се спаси, запазвайки мястото си, два отбор ще изпаднат от Суперлигата.  От Висшата лига само победителят ще добие право на участие в Суперлигата.

През сезон 2022/2023 отборите ще бъдат намалени до 14.

Тенденцията е след две години формата на Суперлигата да стигне до 12 отбора.

 

+ There are no comments

Add yours