Суперлига на България WINBET финали Хебър с историческа първа титла!

Суперлига на България WINBET финали Хебър с историческа първа титла!


България има нов шампион!

Хебър с историческа първа титла, спечелена по категоричен начин!

Ще остане в историята, помнена дълго по няколко причини, първо, че е първа, второ, че трябваха усилията на четирима треньори за да стигнат до върха.

снимка:национална волейболна лига

Ако трябва да се даде пример за устойчиво развитие, Хебър е идеалния пример за това. За четири години  извървяха дългия път от първото стъпало на родния волейбол, до почетната стълбичка в зала „Младост“ в Бургас.

снимка:национална волейболна лига

Надграждаха във всички компоненти, спортно технически, организационно и ментално и сега берат плодовете на положените усилия.

Чест прави изказването на Александър Попов след срещата:

Искам да кажа, защото това е истината, голяма заслуга за първата титла на Хебър има Атанас Петров. Той направи отбора, години наред го съграждаше парче по парче. Също така слагам Драган Иванов и Стоян Самунев. Момчетата са тренирали, физически бяха много добре. След загубата в Монтана казах, че кондицията ще бъде решаваща във финалната серия за титлата. Аз  направих само някои корекции и водех отбора по моите виждания.

снимка:национална волейболна лига

Благодаря на момчетата. За няколко разбора и 6-7 тренировки, те ме чуха какво искам от тях и го направиха. Стъпка по стъпка се изкатериха на върха. Преди финалите момчетата бяха просто малко разпилени и трябваше да се съберат. Имам теория за блокадата и много разчитам на нея. В Хебър има и сервис, има и блокада. Основно с това надиграхме Нефтохимик. Те имаха проблеми в подготовката и това натежа. Бургазлии имат състезатели на високо, световно ниво, но в края не бяха свежи. Подготовката си е подготовка, важното е в мачовете да се спечелят важните ситуации, да не се трепва и да се иска да се катери. Това си говорих с момчетата и се надявам да са запомнили, че трябва да се катерят нагоре непрекъснато и за всичко. Тук стъпка по стъпка успяха да се изкатерят на техния си връх. В ЦСКА се борих за титла 10 години, тук я взех за 10 дни.

снимка:национална волейболна лига

 

По всичко личи, че в Хебър  няма да се спрат, след като и школата на клуба започна да дава своите плодове.

Акценти за отбелязване-

Хебър приключи серията в три мача. Нова победа с:

БУРГАС(БЪЛГАРИЯ)
1-3
НЕФТОХИМИК
ХЕБЪР
Score
25 - 21
18 - 25
20 - 25
14 - 25
77 - 96
Statistics
Teams
5Serve (ace)4
41%/19%Reception (pos% / ex%)47%/26%
42%Attack (pos%)55%
8Block (kill blocks)13
29Erors23
Жани Желязков
15т/13ат/2бл
Best scorerБрадли Гънтър
22т/18ат/2бл/2сер

Нефтохимик се опита, но нямаше сили дори за почетна победа от серията. Опитаха в началото, показаха различно поведение, но с напредване на мача съпротивителните сили ги напускаха. Отново разчитаха на индивидуалните качества, които притежават. Личеше си липсата на физическа кондиция, която се отрази при играта на висока топка. Волейболистите на Николай Желязков преминаха през много труден и тежък сезон, успяваха до едно положение да преодоляват трудностите и да замаскират проблемите, които имаха. До началото на финалната серия се държаха изправени и успяваха да печелят. За една седмица време обаче, всичко се изпари, желанието, енергията, езика на тялото показваше сериозна психическа и физическа умора във всички състезатели. Ако трябва да се направи някакво определение за състоянието на Нефтохимик, то е като на  автомобил от 24-те часа на Льо Ман, който не е успял да финишира и  се нуждае от основен ремонт.

снимка:национална волейболна лига

Хебър имаше известни проблеми с адаптацията в първата част на последния мач. С напредване на времето, влязоха в познатия ритъм с настроение и желание. Намериха сервиса, който създаде много проблеми на домакините. В нападение нямаха никакви проблеми срещу разпиляната блокада на Нефтохимик.

снимка:национална волейболн лига

Сервис, блок и висок процент на отиграване в атака, силните козове в играта на Хебър.

Основният акцент от тази финална серие е:

Отборната игра, победи индивидуалностите!

Клубният волейбол в България приключи!

Тежка година за всички отбори, преминали през пандемията. Имаше от всичко, емоции, обрати, пропуснати възможности, нови герой.

Поздравления за Национална Волейболна Лига, за всичко което успяха да направят за клубния волейбол през този сезон. Положиха добра основа за рязвитие и създаване на традиции.

+ There are no comments

Add yours