Суперлига на България WINBET Плейофи 1/2 финал Хебър- Монтана трети мач

Суперлига на България WINBET Плейофи 1/2 финал Хебър- Монтана трети мач


Поредната драма, този път в Пазарджик!

Хебър оцеля на косъм от катастрофата да пропусне пореден финал.

ПАЗАРДЖИК(БЪЛГАРИЯ)
3-2
ХЕБЪР
МОНТАНА
Score
25 - 19
25 - 21
20 - 25
21 - 25
16 - 14
107 - 104
 Statistics 
Teams
6Serve (ace)8
43%/23%Reception (pos% / ex%)50%/26%
50%Attack (pos%)48%
14Block (kill blocks)13
16Erors35
Брадли Гънтър
22т/21ат/1бл
Best scorerМаксим Саопжков
37т/30ат/2бл/5сер

Малцина са тези, които са мислели, че Хебър ще срещне толкова много трудности срещу Монтана в полуфиналната серия. Победителят от редовния сезон срещу петия в класирането.

Прогнозите са едно, очакванията са друго, а реалността съвсем различна и тя показа, че липсата на опит в такива мачове лиши, отбора на Монтана от финал.

снимка:национална волейболна лига

Акценти за отбелязване-

И този път Хебър започна мача с друг разпределител, Иван Станев бе предпочетен пред Любо Агонцев. Въртележката продължава, от коментар след мача на Александър Попов, стана ясно, че не разпределителския пост е проблемен за честите смени, а посрещането на отбора.

Като полеви играч бе записан второто  либерото  Добромир Иванов, за да усили посрещането на отбора при необходимост.

снимка:национална волейболна лига

Хебър започна тази среща стегнато и концентрирано, оценявайки важността на мача, два гейма под пълен контрол и комфортна преднина. Често срещано във волейбола в последно време, след като са спечелени два гейма от един отбор, да настъпи отпускане и загуба на концентрация. Тънки моменти, които водят до пълен обрат.

Монтана се възползва от колебанията в играта на Хебър, и лека полека успя да се върне в мача. Основната бойна единица в арсенала на Даниел Пеев, отново се казваше Максим Сапожков, младия руснак създаде колосални проблеми в полето на домакините. Волейболистите на Хебър, нито намираха противодействие на негова атака с блокада, нито със защитни действия. Мачът се завърза, казано на жаргонен волейболен език. С напредването на геймовете се забеляза, че Хебър започна да боксува, зачестиха грешките във всички елементи. Монтана от своя страна намери верния ритъм, играеше освободено и с настроение,  Сапожков държеше отиграването, което даваше спокойствие. За да се стигне до кулминацията в последната част, където само опитът помогна на домакините да се измъкнат в  този мач и да се класират за финала.

снимка:национална волейболна лига

Има отбори, които са неудобен противник и трудно се играе срещу тях. Е, видя се, че Монтана е неудобен противник за Хебър и трябваше да се изиграе пълна серия от мачове, за да се излъчи победител.

За Монтана  сезонът приключи, остави добри впечатления, отчитайки факта, че Даниел Пеев трябваше да прави нов отбор с нов разпределител. Тази година трансферите от Локомотив Новосибирск се оказаха удачни, много млади волейболисти със сериозен потенциал, особено Максим Сапожков, който има предпоставката след години да стане звезда от световна величина.

Хебър ще играе на финал, и ще има възможност да спаси сезона.

+ There are no comments

Add yours