Суперлига на България WINBET Плейофи 1/2 финал Монтана-Хебър

Суперлига на България WINBET Плейофи 1/2 финал Монтана-Хебър


Драма в Монтана!

Нефтохимик се измъкна, но Хебър не успя, ще има трети мач за определяне на другия финалист.

Волейболистите на Даниел Пеев се върнаха в играта.

МОНТАНА(БЪЛГАРИЯ)
3-2
МОНТАНА
ХЕБЪР
Score
23 - 25
25 - 23
14 - 25
25 - 18
15 - 13
102 - 104
 Statistics 
Teams
12Serve (ace)13
56%/27%Reception (pos% / ex%)39%/7%
47%Attack (pos%)43%
13Block (kill blocks)14
32Erors22
Максим Сапожков 25т
17ат/1бл/7сер
Best scorerБрадли Гънтър 24т
19ат/2бл/3сер

Максим Сапожков, главно действащо лице, неговото участие в тази среща беше под въпрос, след като в навечерието на първия мач от серията получи контузия на глезена. Той, не само игра, но и беше с огромна заслуга серията да продължи. Волейболистите на Хебър, така и не успяха да намерят противодействие на неговата атака и сервис.

снимка:национална волейболна лига

Монтана тръгна мощно в първата част, натисна своя противник със сервис, но провали края и позволи на Хебър да спечели загубен гейм.

Въпреки загубения гейм, Монтана продължи да тормози своя противник със сервис и сърцата игра в защита, което даде резултат, изравняване на геймовете.

Третата част беше под тоталната доминация на Хебър, които взеха преднина още в самото начало на гейма.

снимка:национална волейболна лига

По всичко личеше, че серията ще приключи в четвъртия гейм, когато Хебър продължи с доброто си представяне и  взе преднина от три точки 10-7, но тогава отново Сапожков мислеше по друг начин, с мощни сервиси обърна хода на гейма и Монтана вкара мача в тайбрек.

Последната част започна кошмарно за монтанските волейболисти губейки с 0-6, Хебър предвкусваше победата и занижи концентрацията. С много усилия точка по точка, Монтана успя да стопи преднината на гостите за да се стигне до фаталното за Хебър  12-12, и Сапожков на начален удар. Хебър не издържа на напрежението и ще трябва да играе трети мач, ако иска да се бори за титлата.

снимка:национална волейболна лига

Акцент за отбелязване-

За разлика от първия мач, когато основен разпределител за Хебър беше Иван Станев, в тази среща Александър Попов реши да заложи на Любо Агонцев. Тук е момента да се обележи, че тези чести рокади на разпределителския пост създават повече проблеми отколкото дават ползи. Основния проблем на Хебър през целия  сезон до момента е, че не можаха да решат, кой ще бъде основен разпределител и ще води играта на отбора. Двама разпределители с различен стил на игра, към който отделните нападателите имат своите предпочитания, вкарва отбора в тупик. Приказките, че двамата имали различен стил и това помагало на отбора, до момента не носят никаква полза във важните мачове, напротив, вкарват допълнително колебание и несигурност в нападателите.

Напрежението е в полето на Хебър, в третия мач Монтана няма какво да губи. Кой ще покаже по-здрави нерви предстои да разберем!

+ There are no comments

Add yours