Суперлига на България WINBET Плейофи 1/2 финал Нефтохимик- Левски

Суперлига на България WINBET Плейофи 1/2 финал Нефтохимик- Левски


Втора серия!

Очакваше се, че няма да мине гладко както в София и се получи, не без помощта на домакините.

Нефтохимик се класира за пореден финал!

БУРГАС(БЪЛГАРИЯ)
3-2
НЕФТОХИМИК
ЛЕВСКИ
Score
26 - 24
23 - 25
25 - 20
23 - 25
15 - 11
112 - 105
Statistics
Teams
11Serve (ace)4
51%/30%Reception (pos% / ex%)42%/18%
54%Attack (pos%)56%
14Block (kill blocks)4
30Erors28
Жани Желязков 18т
15ат/2бл/1сер
Best scorerБоян Йорданов 22т
19ат/2бл/1сер

Левски пристигна в Бургас с идеята да покаже по-качествен волейбол и да върне серията в София. Добро начало за гостите, и възможност за повеждане в резултата, но в заключителните минути на гейма , Нефтохимик показа отново класа.

снимка:национална волейболна лига

Във втората част, Нефтохимик се показа като любезен домакин и позволи на Левски да се върне в мача. Сините волейболисти, бяха си забравили сервиса и блокадата в София. Както и в първата среща, показателите на Левски на тези елементи, са незадоволителни за петгеймов мач.

снимка:национална волейболна лига

През целия мач, играта на шампионите беше на приливи и отливи, допускаха обрати в резултата. Нямаше го това агресивно поведение, което са демонстрирали във важните мачове, а този мач беше важен. След лесния успех в първата среща, явно очакваха така да бъде и във втората, да ама не. Трябваше да стоят още час време на игрището, да играят едно волейболно танго с точка напред, две назад, за да дойде тайбрека и да покажат на какво в действителност са способни. До момента нещата се получават, но дали играейки по този начин, ще бъде достатъчно да защитят титлата?

снимка:национална волейболна лига

 Сините волейболисти показаха съпротивителни сили и се бориха до края, докараха нещата до тайбрек, но това не беше достатъчно да върнат серията в София.  За тях сезона приключи, може да са доволни от това, което постигнаха в него. Минаха през иглени уши преди няколко месеца, когато трябваше да спорят с Локомотив, кой да играе в първата осмица. След като прескочиха Рубикон, играта им вървеше във възходяща линия  и накрая успяха да финишират на второ място в редовния сезон. Отчитат, много добро класиране за съвременната история  на клуба. А коя е несъвременна история?

 

 

+ There are no comments

Add yours