Суперлига на Италия финал Лубе- Перуджа втори мач!

Суперлига на Италия финал Лубе- Перуджа втори мач!


Светкавичните промени след мач номер 1 от финалите дадоха своя резултат за Перуджа и вече серията е изравнена, както в резултата, така и в силите между двата тима, които спорят за най-ценния трофей.

Италиански волейбол през погледа на Атанас Карачански, администратор на фейсбук групата „Фенове на италианското волейболно първенство“

CIVITANOVA(ITALIA)
2-3
LUBE
SIR SAFTY PERUGIA
Score
25 - 21
21 - 25
25 - 27
25 - 23
12 - 15
108 - 111

grafica:Nicola Mazzoldi

Президентът на Перуджа, Джино Сърчи, освободи Витал Хейнен веднага след загубения мач у дома срещу Лубе, който сложи началото на финалната серия. До това се стигна, след като Хейнен бе коментирал преди започване на финалите, че е отворен към възможността да използва Александър Атанасиевич, който пренебрегваше през целия сезон, заради конфликт между двамата. Въпреки това своенравният белгиец, бе решил отново да игнорира сръбския диагонал, като след срещата Сърчи сподели, че е изненадан, след като Атанасиевич през седмицата, преди първия мач от финалите, е показал много силно представяне по време на тренировките – очевидно Витал Хейнен е говорил това, което президент и фенове искат да чуят, а в крайна сметка, на своя глава, е пренебрегнал елитния си състезател и всичко видяхме, какво се случи тогава.

foto:superlega.it

Каквито и различия има в един отбор, когато се стигне до такова ниво, те трябва да бъдат загърбени и се изиграят срещите, а след това, всеки да поеме своя път, но в случая се случи нещо наистина изненадващо – не бих използвал “шокиращо” или друго определение, защото още след назначението си, се знаеше, че Витал Хейнен е временно решение и е рисковано такова назначение, както и че трудно, ще се сработи с екцентричен президент, какъвто е Джино Сърчи.

foto:superlega.it

Все повече бивши и настоящи състезатели споделят в различни подкасти неща от “кухнята” на един отбор и определено не трябва да си мислим, че такива неща са прецедент, но те трябва да оставят в съблекалнята, а не да се стига до такива драми, още повече, преди сезонът да е свършил. Не бива да има непреодолими различия между треньор и състезател/и или съотборник срещу съотборник и работата трябва да бъде свършена, а преди или след тренировки и мачове, всеки може да се събира, с когото си реши, че му е приятен. За пример – Пламен Константинов е споделял, как е имало периоди в националния отбор, като състезател, в които не си е казвал дори и “добро утро” с Владо Николов на тренировките, заради различните им виждания, как волейболната ни централа е била администрирана, но всички помним, колко силен и постоянен бе нашият отбор, когато те бяха активни състезатели.

foto:superlega.it

Отностно мач номер 2 от финалите, Вилфредо Леон направи феноменален мач и показатели, които са впечатляващи дори и в баскетбола – 38 точки (!) при 60 % в атака , както и добави 4 аса и направи 3 блокади. Атанасиевич добави 14 и най-накрая Леон получи адекватна подкрепа, след като в първия мач бе единственият с двуцифрен точков актив, този път целият тим на Перуджа бе мотивиран и вдъхновен, като Олег Плотницкий ,направи 4 точки от сервис, а Роберто Русо игра много силно в центъра и имаше успеваемост 7 от 9 + три блокади, една от които дошла срещу Робертланди Симон, което си е постижение, с оглед колко рядко някой успява да парира кубинеца!

grafica:Nicola Mazzoldi

Все пак Симон бе най-резултатен за Лубе с 20 точки (6 блокади!), колкото имаше и  Камил Рихлицки, който също имаше много силно представяне на блокада – 4.

Серията вече става непредвидима и това, нас като фенове, може само да ни радва и се надявам серията да се реши в пет срещи. Мач номер 3 от финалите е в сряда от 21:30 наше време, като домакин, ще бъде Перуджа.

foto:superlega.it

На фона на всички тези неща, плейофите на отборите от 5-12 място завърши и се определиха четирите отбора, които ще спорят за заветното пето място, което ще даде квота за третия по престиж турнир – Challenge Cup.

За наша радост, ще има солидно родно присъствие, като Верона, ще спорят на полуфинала срещу Милано, а в другата среща са Модена и Пиаченца.

+ There are no comments

Add yours