Суперлига на Италия Лубе на 1/2 финал

Суперлига на Италия Лубе на 1/2 финал


Лубе са на полуфинал, докато Модена изпраща най-лошата си кампания в славната им история.

Италиански волейбол през погледа на Атанас Карачански, администратор на фейсбук групата „Фенове на италианското волейболно първенство“

MODENA(ITALIA)
1-3
LEO SHOES
LUBE
Score
25 - 22
21 - 25
20 - 25
22 - 25
88 - 97

В отложен мач, Модена отново не съумя да се противопостави на Лубе, въпреки липсите на Лусиано Де Чеко и Йоанди Леал. Моденци все пак поведоха в първия гейм, но последва пълен обрат след много силна игра на триото – Камил Рихлицки (19 точки), Симон (18) и 15 на Хуанторена. За Модена с по 12 имаха Даниеле Лавиа и Лука Ветори.

grafica:Nicola Mazzoldi

След този мач, президентът на тима на Модена, Катя Педрини, написа в социалните мрежи, че отборът изпраща най-слабият си сезон и никога досега не им се е налагало да играят в разпределение на 5 място, което дава европейска квота в турнира за Купата на претендентите. Очаква се значително промени в тима, като да се даде шанс, ако не изцяло, то до голяма степен на младите играчи в тима да довършат кампанията. Все пак до този развой не се стигна внезапно, а се наблюдава през последните три сезона, след шумни скандали (включително и с българска следа – Радостин Стойчев и уволнението, което се стигна след спор с играчите, ако трябва да сме максимално точни), големи имена в тима, но липса на добра отборна игра и представяне, липса на спонсори в един период. Все пак Катя Педрини е винаги доста амбициозна и се очаква да продължи с тенденцията на привличане на големи имена, като се говори, че иска да върне нейния любимец Ървин Нгапет, както и неговият бивш колега в този тим – Бруно Резенде. Бъдещето ще покаже, какво ще се случи, но със сигурност, в този тим се очакват големи промени.

foto:superlega.it

 

Лубе продължават на полуфиналите и ще срещнат Тренто, като вече на това ниво се играе до 3 победи от 5 мача,което е добре за нас феновете, този сблъсък си е своеобразен финал преди финала ” с оглед качеството на тези отбори, а и че в другия поток, ще имаме някой измежду Перуджа – Милано и Монца – Вибо Валентия.

foto:superlega.it

Разпределянето на 5-то място, ще започне в края на месеца, като италианците не спират да ни изненадват неприятно с промените, които мога да нарека меко казано – “странни”. Модена, Пиаченца, както и другите два тима, които ще отпаднат на 1/ 4 финалната фаза, ще играят заедно с вече загубилите на по-ранен етап Верона, Равена И Падова, както и забележете – Латина, които имаха само 2 победи от 22 мача и единствено промяна в решението на местната федерация ги спря от сигурно изпадане, след като то бе отменено, а дори отборите в елита през новия сезон, ще бъдат увеличени с един повече (тимът на Бергамо, който е убедителен лидер в А2 дивизията) , за да станат 13. Така Латина, които нямат официален мач от два месеца, ще играят с още седем отбора, във формата всеки срещу всеки, като след това, ще има дори Финална 4-ка, която да определи победителя, който да вземе квота за третия по значение турнир в Европа.

foto:superlega.it

Определено много ненужни срещи, промени в движение, които са за сметка на качеството и определено италианската Лига, която е елитна от към състезатели, според моето скромно мнение, е на абсолютно другия полюс, като организация през последните 6 години! Дори и промените във формата в нашето първенство, не изглеждат чак толкова странни или поне не са променяни по време на шампионата, но едва ли това е комплимент за тях, а просто отборите имат нужда от ясна формулировка и да се концентрират върху доброто си представяне и борба за победа във всяка среща, а не безумни срещи, от които до голяма степен, дали побеждаваш или губиш, няма особена тежест…

+ There are no comments

Add yours