Суперлига на Италия – обзор 14-ти кръг

Суперлига на Италия – обзор 14-ти кръг


След няколко кръга, в които всичките срещи се играха нормално, отново  позитивни случаи, заради които има отменени мачове – два на брой.

Италиански волейбол през погледа на Атанас Карачански , администратор на “Фенове на италианското волейболно първенство”

Всички мачове от 14-ия кръг завършиха в три гейма!

 

MODENA(ITALIA)
3-0
LEO SHOES
CONSAR
Score
25 - 21
25 - 15
25 - 12
75 - 48

снимка:superlega.it

И двата тима бяха в много лоша форма преди този мач,  победата им бе много нужна за самочувствие. Модена показа най-накрая своята класа и се наложиха лесно. Алекс Грозданов направи само три точки, но имаше и една блокада, така той продължава да е в топ 5 на този елемент в първенството. Нито един от неговите съотборници не завърши с двуцифрен точков актив в мача. Тежки времена дойдоха за Равена, но вярвам, че не би трябвало да се притесняват за тяхното място в елита.

grafica: Nicola Mazzoldi

PIACENZA(ITALIA)
3-0
GAS SALES
TOP VOLLEY CISTERNA
Score
25 - 21
25 - 19
25 - 17
75 - 57

снимка:superlega.it

Георг Грозер освен контузия, бе и положителен за Covid – 19 и се наложи бърз трансфер на чехът Микаел Фингер, който дойде от турското първенство.  Още в първата си среща показа качества, като бе и най-резултатен в срещата. Другото ново попълнение – иранският център Сайед Мусави пък се отличи с цели 5 блокади. Тимът на родният ни национал Георги Сеганов продължава да е на дъното на таблицата с едва една победа. Жалко за този отбор, който има силни играчи и бе считан за сигурен участник в плейофите, а сега, заедно с тима на Падова, ще се борят за своето оцеляване в елита.

grafica: Nocola Mazzoldi

PADOVA(ITALIA)
0-3
KIONE
SIR SAFETY
Score
24 - 26
23 - 25
15 - 25
62 - 76

foto:superlega.it

Като споменахме Падова, тяхната задача в изминалия кръг бе много трудна и предрешена в аванс срещу суперфаворитите Перуджа. Леон и компания нямаха проблеми в мача и след загубата на Лубе, са еднолично на първо място в класирането. Цели 6 блокади за Фабио Ричи в мача, редно да бъдат маркирани.

grafica:Nicola Mazzoldi

TRENTINO(ITALIA)
3-0
ITAS
LUBE
Score
25 - 22
25 - 23
25 - 22
75 - 67

foto:superlega.it

В такива срещи винаги се очаква пет гейма, но всичко приключи още след третия, като Нимир Абдел-Азис, отново бе неудържим! Османи Хуанторена нямаше ден, явно срещите в Шампионската лига през седмицата си казаха дума, в Лубе  имаше и доза умора. Тренто е с две срещи по – малко, зад Перуджа и Лубе и при победи, ще се изкачи на трето място точно зад тях.

grafica:Nicola Mazzoldi

grafica: Nicola Mazzoldi

+ There are no comments

Add yours