Суперлига на Италия – плейофи

Суперлига на Италия – плейофи


Дойде време за същинската част от елиминациите в Италия и определено не останахме разочаровани от видяното!

Италиански волейбол през погледа на Атанас Карачански, администратор на фейсбук групата „Фенове на италианското волейболно първенство“

 

Милано шокира Перуджа, като гости и то след пълен обрат! Само няколко дена след, като приключиха серията с Верона и никой не ги слагаше за препятствие по пътя на Перуджа, то сега момчетата на треньора Роберто Пиаца направиха истинска магия, която ни липсваше от този чар, в който крайният победител да не е ясен до самия край и да се получават изненади за всички.

Sir Safety Conad Perugia vs Allianz Milano, Gara 1, Quarti di finale Play Off Scudetto, Superlega Credem Banca, Campionato Italiano di Pallavolo Maschile Serie A1 2020-21. presso PalaBarton Perugia IT, 10 marzo 2021. Foto: BENDA [riferimento file: 2021-03-10/_NZ66308]

PERUGIA(ITALIA)
2-3
SIR SAFTY PERUGIA
ALIANZ
Score
25 - 18
25 - 21
25 - 27
31 - 33
17 - 19
123 - 118

Sir Safety Conad Perugia vs Allianz Milano, Gara 1, Quarti di finale Play Off Scudetto, Superlega Credem Banca, Campionato Italiano di Pallavolo Maschile Serie A1 2020-21. presso PalaBarton Perugia IT, 10 marzo 2021. Foto: BENDA [riferimento file: 2021-03-10/MB5_7550]

Перуджа започнаха убедително и поведоха с два гейма, но след това Милано се мобилизираха и след обща битка, която продължи около три часа, успяха да напрвят отбрат, като прави впечатление, че във всеки един от трите им гейма, са били след победа с две точки разлика.Определено резултат, който никой не очаква. В никакъв случай тимът на Милано не е слаб, дори напротив , но срещу Леон и компания, едва ли и те са очаквали това, което се получи в крайна сметка. Все пак Вилфредо Леон направи 31 точки, но вече във фазата на плейофите се игра и подкрепа от съотборниците и сам състезател, трудно би печелил серии. Атанасиевич е почти аут през целия сезон, а Олег Плотницкий играе по-скоро поддържаща роля, отколкото да поделя отговорност с Леон в атака, но има време и всеки мач вече е решаващ. Много силна игра на центъра на Перуджа Себастиан Соле – 19 точки (4 блокади), както и за капитана на Милано, Матео Пиано 14 (11 от 14 в атака и 3 блока) . Жан Патри бе най-резултатен за миланци със 23 .

MONZA(ITALIA)
3-1
VERO VOLLEY
TONO CALIPO
Score
25 - 20
25 - 22
24 - 26
25 - 22
99 - 90

Поредният много силен мач на новата звезда в италианското първенство – диагоналът на Монца, Адис Лагумджия – 27 точки (3 блокади и 2 аса)  Добре в атака игра и Филипо Ланца, който остана с 13 точки. С по 19 за Вибо имаха Тори Дефалко и Тибо Росар. Вибо стояха добре в този мач и ответната среща се очаква да бъде доста равностойна.

foto:superlega.it

TRENTINO(ITALIA)
3-2
ITAS
GAS SALES
Score
25 - 18
23 - 25
22 - 25
25 - 20
15 - 8
110 - 96

Очаквано интересен мач, в който Пиаченца дори поведоха с 1:2, но нямаше да е заслужено, ако Тренто не бяха спечелили. Макар и тим с опитни играчи, Пиаченца няма този синхрон и това ниво, което е в Тренто, а това дава и допълнително спокойствие и увереност в решителните ситуации, какъвто бе случая в началото на тайбрека, в който Пиаченца водеха, но след едва спорна ситуация през мрежата ,в която Нимир Абдел-Азис реагира на оспорване на разпределителя на гостите Микеле Баранович и това бе повратния момент. Тренто направиха обрат и поведоха, а посрещачите на Пиаченца се разколебаха и това правеше опциите пред Баранович все по-трудни, като често Тренто имаха и по трима на блок. Трентинци поведоха, а в тайбрек доста трудно се стига до обрат, както знаем, особено срещу качествен отбор, който има и менталната нагласа в своите възможности и превъзходство.

foto:superlega.it

Най-резултатен за Тренто бе Нимир – 21 точки , също толкова имаше и другият диагонал Георг Грозер , който бе страхотен на блокада и направи цели 5. Той имаше голямо желание и вложи доста от себе си в този мач, но ключов играч, какъвто е Тревор Клевено нямаше ден в атака, а и споменатият тайбрек, наклони везните. Все пак, този мач не ни разочарова изобщо и се надявам, в ответната среща, Пиаченца да успеят да пратят серията в трети мач.

foto:superlega.it

Лубе и Модена бяха отложени за 14 март, заради случай на Covid-19 в лагера на Лубе, който се увеличи с още един играч според последната информация.

+ There are no comments

Add yours