Суперлига на Италия – предварителни плейофи

Суперлига на Италия – предварителни плейофи


През изминалия уикенд се изиграха първите срещи от новия формат на предварителната фаза на плейофите. В него участие взимат отборите от 6-11 място и се играе до 2 победи от 3 срещи.

Италиански волейбол през погледа на Атанас Карачански, администратор на фейсбук групата „Фенове на италианското волейболно първенство“

 

Подобни неща обезсмислят редовния сезон, след като 11 от 12-те отбора участват в подобно разпределение, а и се видя, че отборите не са равностойни в трите двойки, а именно:

Модена – Равена , Милано – Верона и Пиаченца- Падова.

grafica:Nicola Mazoldi

Малко и за самите срещи –

MODENA(ITALIA)
3-0
LEO SHOES
CONSAR
Score
31 - 29
25 - 21
25 - 21
81 - 71

С изключение на първия гейм, Модена не срещна трудности в срещата и взе чисто мача.  Домакините бяха много убедителни на сервис, като записаха 8, докато Равена имаха едва един! Лука Ветори имаше 16 точки и бе най-резултатен за Модена, а също толкова за Равена записа и Джулио Пинали. Разпределителят на домакините Мика Кристенсън, закономерно бе избран за най-полезен в срещата, след като направи 4 аса и записа 2 блокади и имаше общо 7 точки.

foto:superlega.it

Нашият Алекс Грозданов остана със 6 точки (5 от 10 в атака) и един блок за тима на Равена.

PIACENZA(ITALIA)
3-1
GAS SALES
KIONE
Score
22 - 25
25 - 22
25 - 19
32 - 30
104 - 96

Изненадващо, Падова дадоха отпор в този мач и взеха гейм, като бяха близо и да пратят срещата в тайбрек. 21 точки за Матиа Ботоло за тях, но той не срещна достатъчно подкрепа от неговите съотборници , като следващият най-резултатен в тима имаше 12. Докато за Пиаченца, трима имаха сходен на брой точков актив – по 15 за Аарън Ръсел и Тревор Клевено, а с 19 бе Георг Грозер. Пиаченца имат и доста състезатели на които могат да разчитат и това позволява на треньора им Лоренцо Бернарди да ротира играчите и срещу отбори, като Падова да успяват да взимат срещите без много проблеми . Все пак потенциалът на Пиаченца е доста по-голям, но през този сезон не успяват да го покажат и при едно евентуално продължаване на 1 / 4 фаза срещу тима на Тренто, ще се види дали, ще успеят да го покажат.

foto:superlega.it

MILANO(ITALIA)
3-1
ALIANZ
NBV VERONA
Score
25 - 16
25 - 19
20 - 25
32 - 30
102 - 90

Милано започнаха силно, водени умело от разпределителя си Рикардо Сбертоли. Тимът поведе с 2:0, а Верона взеха гейм и бяха близо да пратят срещата в тайбрек. Тимът на Радостин Стойчев е много зависим от Матей Казийски и той успя да се справи с ролята си на лидер, но само с него срещу тим, като Милано, който разполага с добър и балансиран отбор е много трудно. Все пак Матей показа своята класа и записа 22 точки при 56 % в атака (2 блока и един ас) Отделно той се справи страхотно и на посрещане, като от 34 насочени топки към него той имаше впечатляващите 62 % позитивно и 47 % перфектно посрещане и само две грешки. . Матей е и четвърти по брой на перфектно посрещнати топки и през  редовния сезон, което е впечатляващо за състезател, който е на трето място по общ брой отбелязани точки.

foto:superlega.it

 Аспарух Аспарухов бе включен, като диагонал през третия гейм и остана до края на срещата. 6 точки за него. Направи впечатление, че след сервис, Аспарух оставаше в зона 6, а от зона 1 атакуваше по-опитният посрещач Томас Джаешке. Все пак тимът няма друг диагонал освен датчанина Мадс Йенсен и Аспарух трябваше да бъде преквалифициран, както и да има вътрешни промени в позиционирането на играчите при атаката от втора линия. Въпреки всички тези неща, Верона имаха шанс за  тайбрек, но се стигна до 24:24 и нервите на Милано бяха по-здрави, като Сбертоли настояваше за игра с центъра Матео Пиано, както и пайпове с Юки Ишикава и Тине Урнаут, докато атаката на Верона бе насочена изцяло към Матей Казийски. Милано взеха гейма при 32:30 и съответно и затвориха мача с 3:1 гейма. Разпределителят на Милано бе избран за MVP, като той заслужи този приз заради доброто водене на атаката на тима си, а и отделно записа 3 аса, както и две блокади.

foto:superlega.it

Следващите срещу са събота и неделя и отново, ще могат да бъдат наблюдавани чрез фейсбук страницата CubanSp1ke, която ще дава всички срещи от заключителната фаза, което е добра новина за нас и ще може да гледаме тримата ни сънародници (Матей, Апсарух и Алекс) , които продължават да  участват в нея.

+ There are no comments

Add yours