Суперлига на Русия Паримач полуфинал Динамо-Локомотив

Суперлига на Русия Паримач полуфинал Динамо-Локомотив


Руската Суперлига „Паримач“ навлезе  във финалната права.

Руската федерация взе решение този сезон, шампиона на страната да се реши в турнир, най добрите шест отбора, разпределени по класирането им от редовния сезон.

За наша радост турнира е  със сериозно българско присъствие в лицето на Пламен Констанитов и неговия Локомотив Новосибирск и Цветан Соколов с московското Динамо.

В полуфинален сблъсък се срещнаха отборите на Динамо и Локомотив.

МОСКВА(РУСИЯ)
3-1
ДИНАМО
ЛОКОМОТИВ
Score
25 - 17
25 - 13
16 - 25
25 - 23
91 - 78
Statistics
Teams
5Serve (ace)5
48%/21%Reception (pos% / ex%)45%/17%
53%Attack (pos%)43%
14Block (kill blocks)9
19Erors22
Цветан Соколов
19т/14ат/3бл/2сер
Best scorerСергей Савин
16т/12ат/2бл/2сер

Соколов намери точното  място с трансфера си в Динамо, до момента повече от успешен сезон, два трофея за Динамо. Купа на Русия и купа на CEV. Лидер на своя отбор, който води към победи младите си руски колеги.

foto:volley.ru

Локомотив на Константинов, обявиха, че това ше бъде преходен сезон за тях, към изграждане на качествен млад отбор с перспектива. Попадането в полуфинала, може да се отчете като успех за клуба.

Конкретно за мача-

Ударно начало за домакините на турнира, Динамо. Поставиха под сериозно напрежение своя противник, волейболистите на Константин Брянский. Игра с голяма разлика в резултата и бързи два гейма в актив. По познат сценарии, последва отпускане в редиците на Динамо и Локомотив се възползва от това. Истинския и качествен волейбол беше в четвъртия гейм, където двата отбора се бореха за всяка точка с дълги разигравания. Усилията на Локомотив не стигнаха за пълен обрат, Динамо показа по-здрави нерви и закономерно ще играе на финал.

foto:volley.ru

В другия полуфинал Зенит Санкт Петербург победи Кузбас Кемерово с: 3-2 гейма.

Интересна подробност е, че Динамо Москва и Зенит СанктПетербург ще изиграят трети финал през този сезон, след като се срещнаха, първо във финала за купата на Русия, след това във финала за купата на CEV.

Пред Цецо Соколов стои възможността да приключи сезона с требъл, след двата трофея до момента да  спечели и шампионската титла на Русия.

+ There are no comments

Add yours