Суперлига ново начало!


Суперлига сезон 2019-2020  Нов сезон, нови амбиции!

Ники здравей, какво е мнението ти за изминалия сезон, мина време направиха се сериозните анализи, как видя първенството през твоя поглед?

Аз видях последната част от първенството, като  бях концентриран изцяло върху моя отбор. Да се опитам да направя най-доброто за периода който имах. Нивото ми хареса, в плейофите специално имаше нагласи, че ще бъде по-завързано. Смятам, че специално Нефтохимик показа много голяма сериозност във всички мачове и това ни даде предимство до финала. Като цяло ние се представихме добре, нивото беше добро. Имаше интересни и завързани мачове.

снимка:vc neftohimik

Какви са твоите очаквания за предстоящия сезон?

Според мен тази година ще бъде най- интересния сезон от много години насам, макар, че със всяка изминала година става все по-интересно и завърано. Много отбори бяха активни през паузата,  имаше сериозно раздвижване, много състезатели смениха отборите. Предпоставка за един много интересен сезон. Шампион в това раздвижване за мен е Хебър, смятам, че финансите които наляха според мен са рекордни за българските стандарти. Ние също направихме една много добра селекция, мисля, че и другите отбори направиха същото. Монтана направиха добра селекция, Марек също, Левски остават със същия отбор, което е предпоставка за изградена система на игра, която в началото би трябвало да им даде предимство. Ще бъде интересно първенство.

снимка:vc neftohimik

Какво според теб може да се направи като организация, маркетинг на нашата суперлига, за да бъде по-интересна и атрактивна. Да бъде по гледаемо първенството?

Телевизията в лицето на „Нова Броудкастинг Груп“ според мен излъчва прекрасно волейбола. Аз това което бих направил е, когато има телевизионен мач да има задължително поставяне на настилката терафлекс, защото гледайки по телевизията  мач, е съвсем различен когато в залата няма специална настилка. Това е едно от нещата според мен което би могло да се направи, и с видео повторенията. Анализите които се правят, със студията които се правят преди и след мач, това всичко е наред.  Друго което може да се подобри е в самите градове да се обърне внимание на рекламата за самите срещи. Според мен, това също е едно от нещата, които могат да бъдат подобрени. В много от градовете, хората въобще не знаят че има такива срещи.

снимка:vc neftohimik

Мислиш ли, че хореографиите, това шоу което се правеше в залите по време на световното първенство и лигата на нациите, трябва да започне да се прилага и в България.

Честно да си кажа на мен тази унифицираност не ми харесва. Всички да викаме монстър блок в целия свят, в лигата на нациите супер, но да стане абсолютно на всякъде, според мен е твърде много.

Някаква добавена стойност като шоу в залите, трябва ли да се случва, да не каваме точно като това в лигата на нациите?

Би трябвало според мен, нещо свързано с някакви атракции, ди джей, мажоретки, в крайна сметка хората отиват да гледат шоу. За тях спорта е шоу, в много държави съм забелязал, че има специални зони с кафета, места за развлечение, в България не знам дали има възможност това да се случи. Това трябва да бъде време за релакс, хората отиват да гледат срещи, да се забавляват, но това явно е въпрос до условия, а за съжаление ние май нямаме такива условия.

Последните няколко години мъжкото ни първенство расте, мислиш ли, че ще запази тази тенденция?

Мисля и се надявам много, защото в крайна сметка това е едно от нещата което ще повиши нивото на нашите нацинални отбори. Няма какво да се лъжем, ние ако нямаме прилично първенство и за мен правилния формат с основно  български състезатели, това ще помогне и на младите да израстнат. Ние само по този начин може да си създадем състезатели, ние няма как да купим състезатели. За мен политиката във футбола, където има състави в момента с един българин е грешна. Гледах мач на Лудогорец, честно да ви кажа не съм фен на този отбор, няма как с един българин в състава. Нямам нищо против чужденците, не ме разбирайте погрешно, но в крайна сметка трябва да има някаква разумна граница в това нещо. Не може да гледаме само чужденци, трябва да има и българи.

снимка:vc neftohimik

Какви са целите пред Нефтохимик, миналата година беше успешен сезона?

Целите които сме си поставили са да спечели купата и шампионата, дали ще успеем да ги спечелим е друг въпрос. В момента това са наши цели, всички са с такива апетити, няма нищо лошо в това, напротив за мен конкуренцията расте и тази конкуренция всъщност ще ни помогне и на нас и на другите отбори да растем.

Благодарим за споделеното мнение, пожелаваме успешен сезон..

Благодаря и аз, с удоволствие ви следя  професионалните коментари за всичко това което правите. Имаме нужда от хора които трезво да отразяват действителноста.

+ There are no comments

Add yours